Τιτανικός - Μια επιστολή ενός επιβάτη του Τιτανικού πωλείται σε εξωφρενική τιμή

  • Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 17:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Στις  15 Απριλίου 1912 ένα Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο ονόματι «Τιτανικός» βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό  μετά από σύγκρουση σε παγόβουνο.Το πλοίο πήγαινε από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη και ήταν το παρθενικό του ταξίδι. Η βύθισή του προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε την ιστορία του μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Titanic» στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Leonardo Di Caprio και η Kate Winslet.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στην σορό ενός επιβάτη που ταξίδευε με το πλοίο στην Α’ θέση βρέθηκε μία επιστολή στην οποία περιέγραφε λεπτομερώς το ταξίδι του με το πλοίο.

Ο Αλεξάντερ Οσκαρ Χόλβερσον όπως ονομάζεται έγραφε χαρακτηριστικά «Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη» .

Όπως μάλιστα ο ίδιος ανέφερε στην μητέρα του, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, όπως και η μουσική. Επίσης ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν και κάποιες διάσημες προσωπικότητες όπως ο  Τζον Τζέικομπ Άστορ.

Ο Αλεξάντερ μάλιστα τον περιέγραφε ως ένα πολύ απλό άνθρωπο ο οποίος αν και είχε εκατομμύρια ζούσε απλά και συνομιλούσε με όλο τον κόσμο.

Η χειρόγραφη επιστολή πωλείται από τους απογόνους του Χόλβερσον από τον  οίκο Henry Aldrige & Son και η τιμή της αναμένεται να φτάσει  τις 80.000 λίρες. 

 

Πηγή: star