Αυξανονται συνεχως οι νεκροί λόγω κακοκαιρίας σε Νεα Περαμο, Μαγουλα και Μανδρα Αττικης

  • Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 12:06
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Ανεβαίνει ο ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, καθώς εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός.

Λίγο πριν τις 12:00 η σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου ένας άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη γυναίκες από την Μάνδρα έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο Θριάσειο και ένας ακόμη οδηγός βυτιοφόρου τραυματισμένος. 

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Στην περιοχή πρόκειται να μεταβεί ο ίδιος ο Ν. Τόσκας και ίσως κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.

«Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των πληγεισών περιοχών από τα πλημμυρικά φαινόμενα

Λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές.

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Για οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=24395:entona-kairika-fainomena-kataigida-thyellodeis-anemoi-pagetos-xionoptosi-xionothyella&catid=337&Itemid=375

Τέλος, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ευχαριστεί τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν από νωρίς το πρωί, σε δύσκολες συνθήκες».

Περισσότερες από 340 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Πριν από λίγο, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

 

Πηγή: iefimerida