Corn dogs στο τηγάνι

  • Tuesday, 14 November 2017 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά για 4 άτομα

1 συσκευασία λουκάνικα για hot dog
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2-1 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 αυγό
άμυλο καλαμποκιού για την επικάλυψη
10 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα  στους 180 βαθμούς. Κόψτε τα λουκάνικα στη μέση και τα περνάτε μέσα από τα ξυλάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα και 1 αυγό και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη. Αν είναι πολύ ωστόσο προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.
Βάλτε λίγο άμυλο καλαμποκιού σε ένα πιάτο, βουτάτε κάθε λουκάνικο και τα τηγανίζετε αμέσως, γυρίζοντας αρκετές φορές για να ροδίσει ομοιόμορφα. Σερβίρετε προαιρετικά με κέτσαπ.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο