Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν τσακώνεστε με τον σύντροφό σας

Ο τρόπος που μαλώνουμε με τον σύντροφό μας δείχνει αν η σχέση μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Είναι αυτονόητο ότι οι καβγάδες μεταξύ ενός ζευγαριού που είναι χρόνια μαζί, δεν μπορούν να αποφευχθούν, δεν θα ήταν φυσιολογικό άλλωστε! Μπορούν, όμως, να μετατραπούν σε απλές διαφωνίες και εποικοδομητικές συζητήσεις που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τις διαφορές μας και να ξεπεράσουμε ό,τι μας χωρίζει.

Η κίνηση ματ, λοιπόν, είναι να μην αφήσουμε αυτά τα επτά σημαντικά λάθη να επιδεινώσουν την κατάσταση την ώρα του τσακωμού.

Μην κοιμάστε ξεχωριστά

Με το να κοιμάστε σε διαφορετικά κρεβάτια το βράδυ μετά τη διαφωνία σας, απομακρύνεστε ακόμα περισσότερο. Η απλή συνήθεια του να κοιμάστε μαζί είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι νομίζετε, αφού είναι ένας τρόπος να ξαναβρείτε την οικειότητά σας και, εν τέλει, να συμφιλιωθείτε.

Μην «μπλέκετε» τους δικούς σας 

Η διαφωνία με τον σύντροφό σας αφορά μόνο εσάς τους δύο και κανέναν άλλον. Το να «μπλέκετε» στην κουβέντα γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, κολλητές και λοιπούς άλλους που φυσικά συμφωνούν μαζί σας, είναι μια λανθασμένη πρακτική. Εκτός του ότι στρέφεστε εσείς κι η οικογένειά σας εναντίον του, αυθαίρετα μοιράζεστε μαζί τους τα προσωπικά σας προβλήματα που δεν αφορούν μόνο εσάς, αλλά και τον άνθρωπο που επιλέξατε να έχετε δίπλα σας.



Πείτε «όχι» στη βία

Όταν μαλώνουμε, δείχνουμε τον χειρότερό μας εαυτό- κάποιοι μπορεί ακόμα και να καταφύγουν στη βία. Δεν θα πρέπει να επιτρέψετε ούτε στον σύντροφο αλλά ούτε και στον εαυτό σας να γίνετε επιθετικοί. Αν δείτε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, βρείτε έναν τρόπο να αποφορτιστείτε- ακόμα και μια απλή βόλτα έξω απ’ το σπίτι μπορεί να βοηθήσει και τους δυο σας.



Μην εκτοξεύετε κατηγορίες

Αν έχετε παράπονα για το ότι ο σύντροφός σας δεν σας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, μείνετε σ’ αυτά. Μην χρησιμοποιήσετε σαν αφορμή το ότι δεν πλένει ποτέ τα πιάτα για να τον κατηγορήσετε και για ό,τι άλλο έχετε… ραμμένο για τη γούνα του! Μ’ αυτόν τον τρόπο, μια απλή διαφωνία μπορεί να καταλήξει σ’ έναν μεγάλο καβγά που θα στιγματίσει τη σχέση σας.



Μην απειλείτε με διαζύγιο

Η απειλή του διαζυγίου μπορεί να οδηγήσει όντως στον χωρισμό. Αρχικά, εκφοβίζοντας τον σύντροφό σας, τον πληγώνετε. Στη συνέχεια, όμως, απλώς τον κουράζετε- γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν εκείνος τελικά είναι αυτός που θα σας ζητήσει να χωρίσετε και θα το εννοεί. Να θυμάστε ότι μία σχέση περνάει και από πολύ δύσκολες στιγμές, που μπορεί να ξεπεράσει μόνο με τον συμβιβασμό και τη συνεννόηση.



Μην φεύγετε από το σπίτι στη μέση ενός καβγά

Αν νιώθετε ότι έχετε ανάγκη να σταματήσετε τον καβγά, το να φύγετε από το σπίτι χτυπώντας την πόρτα είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να πείτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε να μείνετε για λίγο μόνοι σε ένα άλλο δωμάτιο μέχρι να ηρεμήσετε και να μπορέσετε να συζητήσετε μετά με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Μην μαλώνετε μπροστά σε κόσμο

Αν αρχίσετε να διαφωνείτε σε δημόσιο χώρο ή μπροστά σε φίλους και γνωστούς, δείχνετε ότι δεν σέβεστε ούτε τον σύντροφό σας ούτε τον κόσμο δίπλα σας. Κάντε λίγη υπομονή και περιμένετε μέχρι να γυρίσετε σπίτι όπου μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα.



Πηγή: Brightside.me