Παρουσίαση για τον «Θεό που έπαιζε κρυφτό» του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  • Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 14:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Ένα βιβλίο για το Θεό, για τον παράξενο Θεό που αλλάζει, εξαφανίζεται, τον Θεό που μάλλον δε γνωρίζουμε κι ας είχαμε την εντύπωση πως τον ξέραμε καλά… ένα τέτοιο βιβλίο είναι του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με τίτλο «Ένας Θεός που έπαιζε κρυφτό».

Ο λόγος για τον παπά που πριν λίγο καιρό είχε συγχαρεί το γιο του επειδή δεν είχε περάσει σε κάποια σχολή στις Πανελλήνιες, τώρα έρχεται να μας παρουσιάσει το νέο βιβλίο του:

«Είσαι παράξενος Θεός. Το ξέρεις, έτσι δεν είναι; Πιστεύω ότι Σου το έχουν ξαναπεί. Δεν είμαι ο πρώτος. Και πόσοι ακόμη θα Σ’ το πουν; Άπειροι, μέχρι να πάρεις απόφαση να μας μαζέψεις όλους… Εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερα από αυτά που λένε. Εκεί που φωνάζει ο ένας τον άλλο «αγάπη μου». Μέχρι τότε, «θα τα ακούς». Ε, φταις και εσύ. Εδώ που τα λέμε, φταις Δεν συμμορφώνεσαι με τους κανόνες μας. Πας κόντρα σε όλα. το μυαλό, στο νου, στα σχέδια και τα προγράμματά μας. Μας φεύγεις, μας ξεφεύγεις.

Εκεί που νιώθουμε ότι Σε καταλάβαμε, μας οδηγείς στην πλήρη άγνοια. Μας κάνεις να αισθανόμαστε μαθητές, ενώ παίρναμε πτυχίο. Εκεί που λέμε ότι Σε γνωρίσαμε, αλλάζεις μορφές. Εκεί που λέμε ότι Σε βρήκαμε, Εσύ και πάλι εξαφανίζεσαι. Αγνώριστος γίνεσαι. Νιώθουμε ότι τελικά δεν Σε μάθαμε ποτέ. Ε, πώς θες να μη Σε πούμε παράξενο;».

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας Θεός που έπαιζε κρυφτό» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου από το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και τις Εκδόσεις Αρμός.

Αφηστε καποιο σχολιο