Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

  • Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές.

Υλικά

1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά
70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβους
Λιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente. Βάλτε την στην άκρη
Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το
Προσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιά
Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνει
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδες
Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι

Εντάξτε την κολοκύθα στην κουζίνα σας, είναι σούπερ τροφή.



Πηγή: iefimerida.gr