Τι δείχνει το αγαπημένο σου χρώμα για σένα;

  • Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 19:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Έχεις αναρωτηθεί γιατί σου αρέσει περισσότερο κάποιο χρώμα και επιλέγεις να το χρησιμοποιείς είτε σαν ρούχο είτε σαν αξεσουάρ πολύ συχνά; Γιατί αυτό και όχι το άλλο;
Το σίγουρο είναι ότι μετά από μελέτες η θεωρία των χρωμάτων έχει πολλά να σου πει για τον ψυχικό κόσμο και την εξέλιξή σου.

Όπως, για παράδειγμα, ότι κάθε ένας από εμάς περιέχει κρυμμένα χρώματα μέσα του, με τα οποία εκφράζει τη συμπόνια, την ηρεμία, τη δικαιοσύνη, την ευγένεια, τη συγχώρεση, την απληστία, τη λαγνεία, το θυμό, τον εγωισμό, την αποτυχία. Επίσης, ότι η προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα του περιβάλλοντός σου συχνά δείχνει πως ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις υπερτερούν στη ζωή σου.

Πιο κάτω θα διαβάσεις τι λέει η θεωρία των χρωμάτων για το βαθύτερο μυστικό σου, που ίσως κρύβεις επιμελώς, αλλά μπορεί να αποκαλυφθεί από το αγαπημένο σου χρώμα.

 

Αν το χρώμα που προτιμάς είναι:

Μαύρο
Οι άνθρωποι που προτιμούν το μαύρο χρώμα κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια και είναι ιδιαίτερα συγκεντρωτικοί.
Αν επιλέγεις το μαύρο χρώμα συχνά, έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι, ότι μπορεί να μην τα κάνεις πραγματικότητα. Ακόμα κι αν φαίνεσαι ένας άνθρωπος με πολύ αυτοπεποίθηση, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου, όταν ένας από τους στόχους σου παρεκκλίνει από την πορεία του.

Μπλε
Η ηρεμία και η ισορροπία στο περιβάλλον που ζεις και στις σχέσεις σου με τους άλλους είναι απαραίτητα στοιχεία για τη δική σου ψυχική ισορροπία.
Εάν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το μπλε χρώμα, είναι γεγονός ότι είσαι πολύ προσγειωμένος και ήρεμος. Ό, τι κι αν σου συμβαίνει, πιστεύεις ότι ο τροχός θα γυρίσει, γιατί γνωρίζεις πως ακόμα και κάτι κακό γίνεται για κάποιο λόγο. Είσαι απίστευτα ισορροπημένο άτομο και σπάνια φτάνεις στα άκρα. Ανησυχείς μόνο όταν η ηρεμία σου διαταράσσεται.

Καφέ
Καθημερινά προσπαθείς να διασφαλίσεις την άνεση και την ασφάλεια για να θωρακιστείς απέναντι σε εξωτερικές δυσάρεστες καταστάσεις.
Εάν σου αρέσει το καφέ, αναζητάς τη σταθερότητα. Λατρεύεις να σχεδιάζεις κάθε λεπτομέρεια της μέρας σου και αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου, πανικοβάλλεσαι. Ο λόγος είναι ότι είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αυστηρή και προβλέψιμη τάξη στη ζωή τους.

Πράσινο
Ο ανοιχτός σου χαρακτήρας «τραβάει» τα προβλήματα των άλλων και αυτό σε κουράζει.
Εάν η χρωματική σου προτίμηση είναι το πράσινο, είσαι σίγουρα καλλιτεχνικός τύπος και εύκολα αρεστός στους άλλους. Το θέμα είναι όμως ότι φοβάσαι πως οι άλλοι θα σε επιβαρύνουν με τα προβλήματά τους. Πάντως εύκολα προσελκύεις την προσοχή και δεν κρατάς κακία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γκρι
Δεν συγκρούεσαι με τους άλλους γιατί είσαι σίγουρος/η ότι τίποτα καλό δεν πρόκειται να προκύψει.
Αν είσαι από εκείνους που επιλέγεις το γκρι ως το αγαπημένο σου χρώμα, είσαι πολύ αναποφάσιστος και εξακολουθείς να προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου. Φοβάσαι τη σύγκρουση και τη διαμάχη, έτσι προσπαθείς να τις αποφύγεις με κάθε κόστος, με το να επιδιώκεις πολλές φορές μάλιστα, να κάνεις τον εαυτό σου αόρατο. Πρόσεχε, γιατί εύκολα μπορείς να επηρεαστείς και από την παραμικρή λέξη.

Πορτοκαλί
Σε παρασύρει ο αυθορμητισμός, η συμπάθεια και η εκτίμηση των άλλων και η έλλειψη ορίων
Το πορτοκαλί χρώμα το επιλέγουν άνθρωποι που είναι γενικά παρορμητικοί και φιλικοί. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι ότι θα ακολουθήσεις απλώς τη ροή των πραγμάτων και δεν θα μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι γεγονός όμως ότι, ούτε εσύ ο ίδιος ποτέ προσπαθείς να αλλάξεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε, καθώς τους αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι.

Ροζ
Ζεις σε έναν αγνό κόσμο όπου τα όνειρα όλων των καλών ανθρώπων πραγματοποιούνται!
Το ροζ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα μεταξύ των στοργικών και τρυφερών ανθρώπων. Εάν είναι από τα χρώματα που προτιμάς, δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι η ανησυχία που νιώθεις κάθε φορά που ένα όνειρό σου ή μια μακροχρόνια επιθυμία σου δεν έχει την εξέλιξη που θέλεις. Θέλεις διακαώς να επιτύχεις όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό.

Μωβ
Έχεις ανάγκη από πρόσωπα γύρω σου που να ταυτίζονται απόλυτα με τις σκέψεις και τα πιστεύω σου.
Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που είσαι διανοούμενος και συχνά έχεις μία αξιοζήλευτη καριέρα. Ως «φίλος» του μωβ, ωστόσο, ανησυχείς σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου. Παρουσιάζεσαι σαν ένα άτομο πολύ φιλικό ακόμη και όταν διαφωνούν μαζί σου, αλλά στην πραγματικότητα είσαι αρκετά ανήσυχος.

Κόκκινο
Αν δεν τραβήξεις το βλέμμα και το θαυμασμό των άλλων, θεωρείς ότι μειώνεται η αξία του αγώνα σου
Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης και της επιτυχίας. Εάν είναι η επιλογή σου, είσαι συνήθως πολύ φιλόδοξος και αγωνίζεσαι για μια θέση στην κορυφή. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν είναι αυτός της αποτυχίας, αλλά η έλλειψη της προσοχής. Θα το απολαύσεις όταν οι άλλοι σε θαυμάσουν για τα επιτεύγματά σου και θα αισθανθείς πραγματικά σα να έχεις κερδίσει, όταν κάποιος δώσει προσοχή σε αυτά.

Λευκό
Δεν σου αρέσει οι άλλοι να έχουν πιο πρακτικές ή πιο σωστές ιδέες. Εκφράζεις καλύτερα τη δημιουργικότητά σου μέσω της τέχνης.
Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που τους αρέσει το λευκό χρώμα, έχεις μια έντονη ανάγκη να εκφραστείς. Ωστόσο έχεις και εσύ μια δυσκολία στο να αποδεχτείς τις απόψεις των άλλων και φοβάσαι την κριτική τους. Η πρακτικότητα συχνά λείπει από τις ιδέες σου και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλους τους άλλους, εκτός από εσένα τον ίδιο.

Κίτρινο
Πιστεύεις πάντα ότι «κάτι θα γίνει», αλλά δεν εφαρμόζεις το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»
Αν σου αρέσει το κίτρινο είσαι υπερβολικά αισιόδοξος και σίγουρα δεν λαμβάνεις ό,τι σου συμβαίνει πολύ σοβαρά. Παρά το γεγονός αυτό, ο μεγαλύτερος και βαθύτερος φόβος σου είναι το να μην έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, αλλά να είσαι εντελώς έρμαιο των γεγονότων και των καταστάσεων.

 

Πηγή: astrology