Τι πρέπει να προσθέτετε στον καφέ για να «ρίξετε» την πίεση

  • Sunday, 12 November 2017 07:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Η υπέρταση είναι μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση από την οποία πάσχει περίπου το 1/3 των ανθρώπων.

Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και συχνότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. Υπολογίζεται ότι η αυξημένη αρτηριακή πίεση σχετίζεται με το 13% του συνόλου των θανάτων παγκοσμίως, ενώ το 50% της επίπτωσης των καρδιαγγειακών νόσων αποδίδεται στις μη επιθυμητές τιμές αρτηριακής πίεσης.

Τα κύρια όργανα-στόχοι της υπέρτασης είναι η ίδια η καρδιά, οι νεφροί, ο εγκέφαλος και τα μάτια, καθώς και οι αρτηρίες σε όλο το σώμα αλλά κυρίως η αορτή και οι αρτηρίες των ποδιών.

Υπέρταση μπορούν να προκαλέσουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα λόγω κακής διατροφής.

Η αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος με γάλα βρόμης, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση τόσο της υψηλής χοληστερόλης, όσο και της υπέρτασης.

Το γάλα βρόμης φτιάχνεται από νιφάδες βρόμης, του γνωστού δημητριακού με την υψηλή διατροφική αξία, και αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική στο αγελαδινό γάλα.

Εκτός από τη συμβολή στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, το γάλα βρόμης, έχει πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία: Συμβάλλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού και κάποιων μορφών καρκίνου, ενώ βοηθά στη διαχείριση του βάρους.

Το γάλα βρόμης «καθαρίζει» τα τοιχώματα του εντέρου και αποτοξινώνει το αίμα. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη του γάλακτος ζωικής προέλευσης.

Περιέχει σημαντικά μικρότερη ποσότητα πρωτεϊνών από το αγελαδινό και το γάλα σόγιας. Το γάλα από βρόμη έχει περίπου 1γρ. ανά 100 ml έναντι 3γρ. ανά 100 ml που έχουν άλλα γάλατα.

Μια άλλη εναλλακτική γάλακτος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης για όσους δεν θέλουν να πίνουν αγελαδινό γάλα, είναι το γάλα αμυγδάλου.

Πηγή: express.co.uk

Αφηστε καποιο σχολιο