Δέκα διαχρονικές τάσεις στο ντιζάιν - Για να μην "τρέχουμε" κάθε φορά που η μόδα αλλάζει

  • Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 08:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η μόδα λαχανιάζει, κι εμείς μαζί της, κάθε έξι μήνες. Στο σπίτι μας δεν έχουμε τη διάθεση να τρέχουμε πίσω από τις τάσεις. Μήπως να βάλουμε σε μια λίστα τις 10 πιο αγαπημένες μας προτάσεις για τη διακόσμηση του πιο ιδιωτικού μας χώρου; 

Λευκά. Απόλυτη μονοχρωμία. Υποδεχτείτε το πιο αγαπημένο χρώμα της παλέτας, μετά το μαύρο. «Επιτρέπονται» μόνο μικρές πινελιές από γήινες αποχρώσεις. 

Έντονο χρώμα. Εκεί που όλα τα χρώματα συμφιλιώνονται. Οι αποχρώσεις πρέπει να είναι έντονες αλλά όχι εκτυφλωτικές. Για να μην κουράζεται το μάτι. 

Φολκλόρ. Ο ακριβής όρος είναι φολκλόρ ρομαντισμός. Δηλαδή; Αιθέριες γραμμές με ασυνήθιστα μοτίβα. Δαντέλα με σατέν κορδέλες και ανθισμένα εμπριμέ.

Σαφάρι. Το tribal chic είναι πάντα στη μόδα. Όπως και η σοφιστικέ Αφρική. Η επιρροή από την αφρικανική κουλτούρα είναι εμφανής. Όλα στο χρώμα του ξύλου και της γης.

Ανατολίτικα. Πείτε τα ανατολίτικα ή εξωτικά. Τάσεις με διάθεση φυγής. Προσθέστε στο σπίτι σας μία δόση ανατολής, με μικρές πολύχρωμες πινελιές και ινδικές εμπνεύσεις. 

Αιθέρια. Ανάλαφρες, βαμβακερές στρώσεις από ύφασμα δημιουργούν μια παραμυθένια διάσταση για πολλαπλές αναγνώσεις. 

Μποέμ. Ή για έναν πιο εύηχο τίτλο, Haute Bohemia. Αν φλερτάρετε με την μποέμικη ανεμελιά, το κλειδί για την επιτυχία το ανακάτεμα διαφορετικών μοτίβων. Μια τάση φανερά επηρεασμένη από τη δεκαετία του 60, δεν θα μπορούσε παρά να εξελιχτεί μέσα από καλαίσθητα εμπριμέ.

Της εξοχής. Νέα υλικά και τρυφερή διάθεση. Δαντέλα, πουά, πλισέ υφάσματα, λεπτομέρειες, συνθέτουν την αρχή και το τέλος μιας ανανεωμένης τάσης. Μαζί και τα γαλακτερά χρώματα σε broderie anglaise και ενθέσεις από βελονάκι.

Ανθισμένα. Τα φλόραλ αλλάζουν. Μικροσκοπικά λουλούδια του αγρού, ανάγλυφα μπουκέτα, σταμπωτά τριαντάφυλλα, ακόμη και μοτίβα φρούτων. Στοιχεία από μοτίβα από πορσελάνινα σερβίτσια, όπως επίσης και σύγχρονα έργα τέχνης. Λουλούδια ζωγραφισμένα στο χέρι; Σημασία έχει να μοιάζει ζωντανό το λουλούδι πάνω στο ύφασμα. 

Ρίγες. Χαρούμενες, πολύχρωμες, συχνά εκκεντρικές. Προσοχή στη μονοχρωμία και στο συνδυασμό των χρωμάτων. Τίποτα δεν πρέπει να μοιάζει υπερφορτωμένο. Οριζόντιες ρίγες ή κάθετες, δεν έχει σημασία. Αρκεί να μην τις μπερδέψετε μαζί.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com