Καφές ή Τσάι;

Καφές ή τσάι; Αυτό είναι το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στους ειδικού της υγείας. Αλήθεια ποιο είναι το καλύτερο για τον οργανισμό σου.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο το τσάι όσο και ο καφές έχει αποδειχτεί ότι έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία σου. Ο καφές ωστόσο εκτός από την απίστευτη γεύση και μυρωδιά του είναι και αρκετά εθιστικός. Η κατανάλωση τσαγιού σε καθημερινή βάση από την άλλη πλευρά σε καθημερινή βάση μπορεί να ωφελήσει το σώμα σου τόσο πολύ, ώστε να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής σου.

 

Τσάι
Ας αναφερθούμε στο σημαντικότερο όφελος του τσαγιού που όπως προαναφέρθηκε είναι η εκτεταμένη διάρκεια ζωής. Σύμφωνα την εφημερίδα Telegraph, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition «έδειξε ότι οι γυναίκες στη δεκαετία του 70 και στη δεκαετία του ’80 ζούσαν περισσότερο αν είχαν δύο φλιτζάνια την ημέρα». Παρομοίως, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Human Molecular Genetics, στοιχεία έδειξαν ότι οι ενώσεις του τσαγιού αλληλεπιδρούν με 28 διαφορετικές περιοχές του γονιδιώματος που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό του καρκίνου. Με άλλα λόγια, η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο από τη θανατηφόρο νόσο.
Ένα ακόμη όφελος από το πράσινο τσάι αυτήν την φορά είναι η ανάπτυξη των οστών. Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασία επούλωσης ενός σπασμένου οστού. Και τέλος δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι στο αδυνάτισμα, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους με διάφορους τρόπους: τη καύση θερμίδων και λίπους και μείωση της όρεξης.

 

Καφές
Σύμφωνα με την Telegraph μελέτη έδειξε ότι «σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν έπιναν καφέ, οι άνδρες που έπιναν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 10% μικρότερο κίνδυνο θανάτου.”
Ο Bob Arnot, MD, συγγραφέας του βιβλίου Coffee Lover, λέει ότι πολλά από τα οφέλη του καφέ προέρχονται από το υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τη φλεγμονή σε όλο το σώμα.  Όσο πιο σκούρος είναι ο καφές που πίνεις τόσες περισσότερες ιδιότητες έχει.
Αφήνουμε στην κρίση σου να αναδείξεις ποιος είναι ο νικητής ανάμεσα στους δύο. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να απολαμβάνεις όποιο από τα δύο προτιμάς.

 

Πηγή: ipop