Οι εμφανίσεις μας γίνονται ... κλασικές - Tο τζιν που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο επιστρέφει

 

Βαρέθηκες τα skinny; Θέλεις να δώσεις με πιο κλασική νότα στις street style εμφανίσεις σου; Ήρθε η ώρα να (ξανα)τιμήσουμε τα cigarette τζιν. 

Αν υπήρχε Παγκόσμιος Οργανισμός των Τάσεων της Μόδας, εδώ και μερικές σεζόν Πρόεδρος πρέπει να είναι κάποιος από τα 90´s. Δεν εξηγείται αλλιώς η ολοκληρωτική επιστροφή και το hommage της μόδας σε αυτή τη δεκαετία. Τ-shirts, τζάκετ, μπότες, αξεσουάρ όπως γυαλιά ηλίου και πάνω απ´ όλα η ναυαρχίδα των κομματιών κλειδια, τα τζιν.   

Είναι περίεργο και ταυτόχρονα όμορφο να βλέπεις στους δρόμους και στα μαγαζιά κορίτσια που δεν ξεπερνούν τα 25 χρόνια σε ηλικία να ντύνονται όπως εσύ ή όπως η μεγάλη σας αδερφή στα ή η μητέρα σου το 1996. 

Εκεί που πριν μερικά χρόνια όλες κυκλοφορούσαν με κολλητά, χαμηλοκάβαλα τζιν και μακριές μπλούζες, τώρα η μόδα έχει αντιστρέψει κανονικά τα πράγματα και όλες, ανεξαρτήτως ηλικίας, κυκλοφορούν με ψηλόμεσα τζιν σε ευθεία γραμμή και κοντές μπλούζες.

Βλέπουμε τζιν από χοντρά, σκληρά και άκαμπτα υφάσματα με ψηλό καβάλο και μεγάλα κουμπιά (όπως τo αθάνατo και υπερδιαχρονικό Levi´s 501). Δυναμική επάνοδο έχουν κάνει και τα «mum jeans» της δεκαετίας του 80´ τα οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια κοροϊδεύαμε (να τα λέμε κι αυτά). 

Και μέσα σε αυτή την παρέλαση των jean trend, στην πρώτη σειρά βλέπουμε να περνάει περήφανα και το cigarette. Αυτό το ψηλόμεσο τζιν που φοριέται σταθερά από τα 70´s και απογειώθηκε στα 90´s παίρνοντας πιο loose γραμμή. Αγκαλιάζει σφιχτά μέση, περιφέρεια και γοφούς (γι΄αυτό και πηγαίνει πάρα πολύ και στις γυναίκες με πιο γεμάτους μηρούς) και κατεβαίνοντας προς τα κάτω σε ευθεία γραμμή, ανοίγει ελαφρώς μέχρι που στο τελείωμα του γίνεται χαλαρό, σαν μια μικρή, σχεδόν αδιόρατη καμπάνα. 

Αυτό το τζιν. Ααααακριβώς. 

Το ύφασμά τους είναι σίγουρα λιγότερο ελαστικό από αυτό που έχουν τα skinny, πράγμα που του επιτρέπει να έχει αυτό το χαρακτηριστικό τελείωμα και αποδίδει με ιδανικό τρόπο αυτή τη 90´s αίσθηση με αρκετά «je ne sais quoi», ανέμελα, παριζιάνικα vibes που θέλεις να δώσεις στο στιλ σου. Εν τω μεταξύ, όσο τα πλένεις, τόσο πιο ωραία μοιάζουν πάνω σου (true story). Kαι για να είμαι αντικειμενική, θα αποκαλύψω ότι έχουν κι ένα κακό: Επειδή είναι φτιαγμένα από σκληρό υλικό και είναι σχετικά άκαμπτα, υπάρχουν γυναίκες που δεν τις βολεύουν καθόλου.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αναζητήσετε κάποια που δεν έχουν τόσο χοντρό ύφασμα. Δε σας λέμε ότι μπορείτε κάνετε γιόγκα με αυτά, αλλά μια βόλτα ντυμένη σαν μια άλλη Jane Birkin των 70´s ή, αν θέλετε, σαν μια άλλη Jeanne Damas που θεωρείται είδωλο της σύγχρονης γαλλικής κομψότητας, αναμφίβολα, γίνεται.   

Με πουκάμισο, t-shirt και blazer, με μποτάκι ή loafer ή και πέδιλα. Συνδυάζεται με όλα.

bovary.gr