Πως να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό χωρίς ρυτίδες

Πλέον οι γυναίκες έχουν στα χέρια τους πολλές μεθόδους για να νικήσουν τη μάχη με το χρόνο. Η λύση όμως δεν βρίσκεται πάντα στο χειρουργικό νυστέρι ή τα πανάκριβα καλλυντικά. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε τη νεανικό σας δέρμα.

Ορίστε οι 10 μαγικές συμβουλές:

1.Να διατηρείτε τα ποσοστά λίπους σε φυσιολογικά επίπεδα. Το υπερβολικό αδυνάτισμα αλλά και οι αυξομειώσεις λίπους δημιουργούν πρόωρες ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα του προσώπου.

2.Δεν πρέπει να τρίβετε πολύ τα μάτια σας. Ακούγεται αστείο κι όμως το τρίψιμο των ματιών συμβάλει στη χαλάρωση της περιοχής και στη δημιουργία ρυτίδων.

3. Ο καλός ύπνος συμβάλει στην υγεία της επιδερμίδας, διότι τις ώρες που κοιμόμαστε γίνεται η ανάπλαση του δέρματος.

4. Επίσης μπορεί να ακουστεί παράλογο αλλά κανονικά πρέπει να κοιμάστε ανάσκελα ώστε να μη πλακώνετε το πρόσωπό σας. 'Οσο άβολο κι αν ακούγεται με λίγη εξάσκηση μπορείτε να το πετύχετε.

5.Μία άλλη συνήθεια που συμβάλει στη γήρανση του δέρματος είναι το ρούφηγμα με το καλαμάκι, το οποίο δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το στόμα.

6.Η κλασσική συμβουλή που όλοι γνωρίζουμε και ποτέ δεν εφαρμόζουμε είναι να μην στρεσαριζόμαστε. Δύσκολο με τους σημερινούς ρυθμούς αλλά είναι γνωστό ότι εξαιτίας του στρες γερνάς γρηγορότερα.

7.Οι δερματολόγοι επίσης προειδοποιούν ότι πολλά από τα make-up τα οποία λανσάρονται ότι έχουν αντηλιακή προστασία προστατεύουν μόνο από τις ακτίνες UVB και όχι και από τις UVA. Για σωστή αντηλιακή προστασία το προϊόν που χρησιμοποιείτε πρέπει να προστατεύει και από τα δύο.

8.Μην επικεντρώνεστε μόνο στις ρυτίδες. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο δέρμα που φανερώνουν την ηλικία όπως οι λεκέδες, οι φακίδες και οι πανάδες οπότε πρέπει να δίνετε βάση και σε αυτά.

9.Μην ξεχνάτε τα χέρια και το λαιμό σας. Είναι δύο μέρη του σώματός σας που είναι συνεχώς εκτεθειμένα και προδίδουν την ηλικία. Όταν βρίσκεστε στον ήλιο να βάζετε συνεχώς και σε αυτά αντηλιακό.

10. Τέλος, μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου. Παράλληλα, να αποφεύγετε πολλές γκριμάτσες από την ενόχληση του ήλιου, γιατί δημιουργούν ρυτίδες.

newsbeast