Στην Αγία Αικατερίνη η κινητή μονάδα μαστογραφίας

  • Τετάρτη, 8 Νοέμβριος 2017 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, κάνει γνωστό στις γυναίκες της περιοχής, ότι προκειμένου να συμβάλει  στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η Περιφέρεια Κρήτης έκανε δεκτό αίτημά του, να επισκεφθεί η νέα υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας που διαθέτει, την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

Η παραπάνω μονάδα θα βρίσκεται στο πάρκο μπροστά από την εκκλησία μας της Αγίας Αικατερίνης, δύο συνεχόμενες ημέρες δηλ. την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 από τις 9 το πρωί και μέχρι το προβλεπόμενο όριο λήψεων.

Τα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τις ενδιαφερόμενες γυναίκες είναι:

1)Ηλικία: 40-70 ετών, 2)Κατά προτεραιότητα οι γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο, 3)οι ανασφάλιστες γυναίκες, 4)Κληρονομικότητα.

Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία όσες γυναίκες έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και Μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών και γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να εξετασθούν θα πρέπει να προσέξουν επίσης τα παρακάτω:

* Εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, είναι απαραίτητο να τις κρατούν μαζί τους.

* Η γνωμάτευση των μαστογραφιών γίνεται από ιατρούς του Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Στη συνέχεια επιστρέφονται και παραδίνονται στις ενδιαφερόμενες.

Σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος λόγος για περαιτέρω εξέταση, οι γυναίκες ειδοποιούνται απευθείας από το Βενιζέλειο ή από την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε να γίνει άμεσα ο επιπλέον έλεγχος .Η διαδικασία αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους και σε σπάνιες περιπτώσεις η διάγνωση αφορά κάτι ανησυχητικό.

* Επειδή οι ημέρες είναι περιορισμένες, και η Μονάδα δεν μπορεί να καλύψει πάνω από 17-18 μαστογραφίες ημερησίως, για λόγους τάξης και ηρεμίας προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, οδός Ε. Μαρκογιαννάκη 49 (απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία), την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 από τις 5-6.30 μ.μ., να δηλώνουν συμμετοχή και να εγγράφονται στις σχετικές καταστάσεις. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφορίες 6974579794 και 2810210968.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, ευχαριστεί από καρδιάς τον Περιφερειάρχη κον Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κον Γιώργο Πιτσούλη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας, για την αποδοχή και ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου, να επισκεφθεί η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας την Συνοικία Αγίας Αικατερίνης.

 

Αφηστε καποιο σχολιο