Το χρυσό… αυγό της Σουηδίας που προσφέρει αποτοξίνωση

  • Τετάρτη, 8 Νοέμβριος 2017 08:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Αυτό που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα χρυσό αυγό- που όχι δεν βγήκε από τα σπλάχνα κάποιας χρυσής χήνας! Γεννήθηκε από το brain storming του καλλιτεχνικού διδύμου Bigert & Bergström (ανατέθηκε από τη στεγαστική εταιρεία Riksbyggen) και βρίσκεται στην περιοχή της Κιρούνα, μια από τις πιο παγωμένες πόλεις της Σουηδίας στα βόρεια της χώρας. Για την ακρίβεια, θα τη βρείτε 145 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου της Σουηδικής Λαπωνίας.

Το καλογυαλισμένο αυτό αντικείμενο, είναι μια σάουνα- στη Σουηδία υπάρχουν άπειρες - και έχει σχήμα χρυσού αυγού. Το εξωτερικό του δεν είναι φτιαγμένο από πραγματικό χρυσό, αλλά από φύλλα-καθρέφτες χρυσού. Το εσωτερικό του είναι ντυμένο από ξύλο και στο κέντρο του δεσπόζει μια θερμάστρα σε ανατομικό σχήμα καρδιάς κατασκευασμένη από σίδηρο και πέτρα. Έχει ύψος πέντε μέτρα, πλάτος τέσσερα και κάθε φορά μπορούν να απολαμβάνουν τη ζεστασιά της μέχρι και οκτώ άτομα κάθε φορά. Ο καυστήρας είναι γεμάτος με μεγάλες πέτρες για την εξάπλωση της θερμότητας, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 75 και 85 βαθμών Κελσίου.

Το ηλιακό αυγό αποτελείται από 69 ξεχωριστά κομμάτια επιχρυσωμένων φύλλων από ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία ενώνονται για να σχηματίσουν το πολύπλευρο ωοειδές.

news.gr

Αφηστε καποιο σχολιο