Τέσσερα λάθη που κάνεις όταν στρώνεις το τραπέζι για φαγητό - Yπάρχει "συνταγή" και γι αυτό

  • Τετάρτη, 8 Νοέμβριος 2017 08:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το στρώσιμο του τραπεζιού έχει τη δική του «συνταγή».

Τα υλικά για την εκτέλεση αυτής της συνταγής είναι η οργανωτικότητα και η συνέπειά σου, η φαντασία σου και η αισθητική σου.

Σε αυτή τη ζωή όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Ναι, ακόμα και το στρώσιμο του τραπεζιού στη λεπτομέρεια κρίνεται.

Λάθη που μπορεί να κάνεις στην οργάνωση του τραπεζιού μπορούν να καταστρέψουν ένα γεύμα ακόμα κι αν έχεις εξαντλήσει σε αυτό όλη σου τη μαγειρική τέχνη.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο στρώσιμο του τραπεζιού και δεν πρέπει να επαναλαμβάνεις;

1) Το τραπέζι είναι... ασφυκτικά γεμάτο (από ακατάλληλα πιάτα και σκεύη): Αν το τραπέζι είναι μικρό, μην κάνεις το λάθος να σερβίρεις το γεύμα σε δυσανάλογο με το μέγεθος του τραπεζιού, σερβίτσιο. Φρόντισε να υπάρχει αρμονία. Ενα γεύμα σε ένα τραπέζι που σε κάνει να νιώθεις άβολα, δεν δημιουργεί θετική εντύπωση στον καλεσμένο σου.

2) Δεν στρώνεις τραπέζι με τα κατάλληλα μαχαιροπήρουνα: Πχ. Η μπριζόλα θα πρέπει να σερβίρεται με σωστό μαχαίρι και όχι με το μαχαίρι βουτύρου.

3) H διακοσμητική σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού είναι ενοχλητική: Είναι εύλογο να θες το δείπνο να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σου. Σαφώς, η διακόσμηση του τραπεζιού είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Αλλά ΜΗΝ το παρακάνεις. Ενα υπερμέγεθες διακοσμητικό στη μέση του τραπεζιού μπορεί να είναι γίνει ιδιαιτέρως ενοχλητικό αν το μέγεθος του τραπεζιού δεν είναι μεγάλο.

4) (Πολύ) μυρωδάτα λουλούδια και αρωματικά κεριά: Κανείς δεν αμφισβητεί την ομορφιά των φρέσκων λουλουδιών και των κεριών που αρωματίζουν απαλά το χώρο. Μην τα βάλετε, όμως, πάνω στο τραπέζι. Οι καλεσμένοι σας ευχαριστούνται περισσότερο τις μυρωδιές που αναδύονται από τα πιάτα.

bovary.gr

Αφηστε καποιο σχολιο