Άλλαξες κρέμα προσώπου - Δες πότε θα δεις αποτελέσματα

  • Τρίτη, 7 Νοέμβριος 2017 17:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Κάθε γυναίκα δίνει τη δική της «μάχη» με το χρόνο. Σύμμαχός της, τις περισσότερες φορές, είναι κάποια ενυδατική κρέμα προσώπου ή κρέμα νυχτός με αντιρυτιδική δράση. Πόσος χρόνος όμως απαιτείται τελικά για να δούμε να συμβαίνουν όσα υπόσχεται;

Κάθε χρόνο ξοδέυονται χιλιάδες ευρώ για καμπάνιες προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης που υπόσχονται, που δίνουν ελπίδες για νεότερη, αναζωογωνημένη εμφάνιση. Και, φυσικά, οι γυναίκες που επενδύουν σε αυτά με αυξημένες τις προσδοκίες τους δεν είναι λίγες.

Συνήθως- θέλετε λόγω ανυπομονησίας; Λόγω ενθουσιασμού; Λόγω της ελπίδας ότι όταν επενδύουμε σε κάτι νέο θα πετύχει;- νιώθετε ότι ξυπνώντας την επόμενη ημέρα το πρωί και κοιτάζοντας το πρόσωπο σας στον καθρέφτη, θα αντικρίσετε τον 20χρονο εαυτό σου. Προφανώς, η πραγματικότητα απέχει αρκετά από αυτό το σενάριο. Πότε όμως μια κρέμα αρχίζει και δρα; Και πότε θα φύγουν τέλος πάντων αυτές οι ρυτίδες;

Μη βιάζεστε.

Αρχικά η «δουλειά» μιας κρέμας, έστω και αντιρυτιδικής, είναι να απαλύνει τα σημάδια και όχι να τα εξαφανίσει εντελώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, κάθε γυναίκα, από τη στιγμή που δίνει χρήματα (και πολλές φορές αρκετά!) για μια κρέμα, περιμένει αποτελέσματα.

Το να εφαρμόζετε μια κρέμα για 3, 10, ακόμα και 15 ημέρες και να περιμένετε να δείτε διαφορά είναι ουτοπικό. Σύμφωνα με την Dr. Mona Gohara, κλινική δερματολόγο και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Yale, αν χρησιμοποιείτε κρέμα με ρετινόλες για να αρχίσετε να παρατηρειτε βελτίωση πρέπει να περάσουν 4 με 6 εβδομάδες χρήσης του προϊόντος. «Στην αρχή μπορεί ακόμα και να σας ερεθίσουν το δέρμα, αλλά αφού περάσει αυτή η περίοδος, αρχίζει να συντελείται ελαφριά υποχώρηση των λεπτών γραμμών, ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο ομαλός και το ίδιο το δέρμα πιο απαλό».

Όσο για τις ρυτίδες; «Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο ώστε η παραγωγή κολλαγόνου στό δέρμα σας να αυξηθεί και μια αντιρυτιδική ή αντιγηραντική κρέμα να εκπληρώσει το σκοπό της», αναφέρει η Dr. Gohara.

«Μην περιμένετε κάποια ολική εξάλειψη των ρυτίδων ή το δέρμα σας να δείχνει σημαντικά νεότερο. Αυτό στο οποίο μπορείτε να ελπίζετε και όντως να περιμένετε είναι ότι οι λεπτές γραμμές θα γεμίσουν και οι βαθιές ρυτίδες θα "μαλακώσουν". Για να συμβούν όμως αυτά απαιτείται καθημερινή χρήση για 4 με 6 μήνες!».

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όταν αγοράζετε μια κρέμα, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι ένα βαζάκι δε θα φτάσει!

 

Πηγή: bovary