Φεστιβάλ πολιτισμού «Αντώνης Καρακωνσταντάκης» στο Ηράκλειο

Το 3ο φεστιβάλ πολιτισμού «Αντώνης Καρακωνσταντάκης» στο Ηράκλειο με τίτλο «Τα φώτα ανάβουν στη σκηνή» είναι γεγονός. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και ένα χρόνο μετά έχει εξελιχθεί σ΄ ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του Ηρακλείου, μιας πόλης με βαριά πολιτιστική ταυτότητα και καλλιτεχνική παιδεία, στοιχεία που αυτονόητα δίνουν αξία σε αυτή την καταξίωση της προσπάθειας. Από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου λοιπόν έως και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στο θέατρο «ΑΣΤΟΡΙΑ» θα παρουσιαστούν αξιόλογες παραστάσεις.

«ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ», το εμβληματικό έργο  του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Σωτήρη Χατζάκη παρουσιάζεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

«Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα με τη συνοδεία των μουσικών και ψαλτάδων Κώστα Κωνσταντάτου και Ουρανίας Πάτζιου, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου .

«ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ», του  Armando Nascimento Rosa, σε σκηνοθεσία του Κώστα Αρζόγλου και με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αρζόγλου, Στέλλα Παπαδημητρίου, Χρήστο Ευθυμίου και Χάρη Μαυρουδή ανεβαίνει την Τετάρτη 22 και την  Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

«STRASS», η μουσικοθεατρική παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Τάνια Τρύπη και τον Αλέξανδρο Ρήγα, παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

«ΣΤΟ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ένα  αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο ανεβαίνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Τέσσερις μουσικοί και ένας ηθοποιός σάς καλούν να θυμηθείτε ή και να γνωρίσετε τον κόσμο αυτού του τόσο ξεχωριστού καλλιτέχνη μέσα από κείμενα του Νικόλα, επιλογή από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Στον ρόλο του «Έτσι» ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

«ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ», του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαίδου, με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κωνσταντίνο Μουταφτσή και τον Τάσο Κονταράτο ανεβαίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

«FRIDA», μια παράσταση με αφορμή τη ζωή της Φρίντα Κάλο, σε  σκηνοθεσία Έλενας Βισέρη και Πέτρου Παπαζήση, με την Ελλη Χρονιάρη στον ρόλο της Φρίντα, παρουσιάζεται την  Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

«Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» ανεβαίνει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση που έγινε sold out όπου και αν παρουσιάστηκε, μεταξύ των οποίων και το Ηρώδειο. Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα μας ξεναγήσουν στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της «Αμοργού» με τραγούδια, ποιήματα και κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Wastor (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μαντολίνο-μπουζούκι).

Το εισιτήριο των παραστάσεων τιμάται στα 13 ευρώ γενική είσοδος και 10€ το μειωμένο (άνεργοι-φοιτητές) / ανά παράσταση, εκτός από την παράσταση-συναυλία «Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» που το εισιτήριο τιμάται στα 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων) αντίστοιχα.

Η προπώληση των εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ θα ξεκινήσει σύντομα. Πληροφορίες-κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, Άσπα Δαϊνά 6934115555.