Κάνε ένα αβοκάντο να ωριμάσει γρηγορότερα

Γίνεται να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης με φυσικό τρόπο; Φυσικά. 

Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης ή αλλιώς όταν έχεις ένα άγουρο αβοκάντο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.  

Όλοι όσοι τρώνε και αγοράζουν αβοκάντο έχουν πέσει, κάποια στιγμή, θύμα αυτής της μάστιγας. Αναγκαστικά. Το συγκεκριμένο λαχανικό σπάνια πωλείται στην ώριμη του μορφή και, συνήθως, όταν αυτό συμβαίνει πωλούνται σε ακόμα υψηλότερη τιμή το κιλό. 

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές είναι οι εξής: Ή θα πάρετε αβοκάντο και θα περιμένετε να ωριμάσει ή θα πάρετε ένα αβοκάντο και θα περιμένετε να ωριμάσει.

Εκτός και αν...

Χρησιμοποιήσετε ένα από τα φρούτα που έχετε στην κουζίνα σας! Και συγκεκριμένα το μήλο. 

Πως θα το κάνετε: Πάρτε μια χάρτινη σακούλα (από αυτές που χρησιμοποιείτε και στη μαναβική) και βάλτε το μήλο και το αβοκάντο μαζί. Διπλώστε και κλείστε τη σακούλα όσο καλύτερα μπορείτε ώστε να εισέρχεται όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας. Το μήλο εκλύεει αιθυλένιο το οποίο υποβοηθά τη διαδικασία της ωρίμανσης, οπότε, αφήνοντας τα φρούτα όλο το βράδυ μέσα στη σακούλα, το πρωί θα έχετε ένα ώριμο αβοκάντο, έτοιμο για χρήση μέσα σε σαλάτες, σάντουιτς ή γλυκά.

 

Πηγή: bovary

Αφηστε καποιο σχολιο