Σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα γιαουρτιού

  • Κυριακή, 5 Νοέμβριος 2017 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές


Υλικά
500 γρ. παντζάρια 
1 & 1/2 φλ.τσ. γιαούρτι Κρι Κρι στραγγιστό 2% από 100% ελληνικό γάλα Σερρών 
3 σκ. σκόρδο λυωμένες
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ..σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι 

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ να ψηθούν σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν*. Κατόπιν αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάμε καλά το λαδόξυδο με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι, χτυπώντας τη σάλτσα με πιρούνι να γίνει λεία. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και τη μισή καρυδόψιχα. Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και ανακατεύουμε καλά τα κομμένα παντζάρια με το ένα μέρος. Τα βάζουμε σε απλωτό σκεύος και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνοντας επάνω την καρυδόψιχα και τον μαϊντανό. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο γιά 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

*μπορούμε επίσης να τα βράσουμε, αλλά τα ψημένα είναι πιό νόστιμα. 

athinorama.gr