Τα παιδιά ζωγραφίζουν για να μειωθούν τα τροχαία - Σε Ηράκλειο και Χανιά η έκθεση για την οδική ασφάλεια

  • Σάββατο, 4 Νοέμβριος 2017 13:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στην Κρήτη συνεχίζει το "ταξίδι" της η έκθεση ζωγραφικής

"η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών",

που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, από 7 έως 24 Νοεμβρίου και στα Χανιά από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου

Στο Ηράκλειο τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις παιδικές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή, που έχει επιλέξει (12) ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018


.Η έκθεση έχει ήδη σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα (20 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall), στη Θεσσαλονίκη (31 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) και στα Ιωάννινα (3 έως 16 Οκτωβρίου, στο Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου).

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί σε θέματα οδικής ασφάλειας πάνω από 26.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η έκθεση «ταξιδεύει» στο νησί της Κρήτης, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αλλά και γονείς, να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Αρχικά, θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο, στο "Συνεδριακό Κέντρο Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας" (Λεωφόρος Ικάρου 5), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00, από 7 έως 24 Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Γενικού Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιου Καλούδη.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα μεταφερθεί στα Χανιά, σε χώρο που παραχωρεί το "Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου" (Μεγάλο Αρσενάλι, Ακτή Ενώσεως & πλατεία Κατεχάκη), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00, από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου. Στα Χανιά τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Τα παιδιά και οι γονείς που θα επισκεφθούν την έκθεση στην Κρήτη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν (214) παιδικές δημιουργίες και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης ειδικό πάρκο για τα παιδιά.

Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν (12) από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος (Σχετικό το από 17-05-2017 Δελτίο Τύπου μας).

Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά (08:00-15:00):

για το Ηράκλειο, στο τηλέφωνο 2810-274115 και στο e-mail adirakliou@astynomia.gr,

για τα Χανιά, στο τηλέφωνο 28210-25752 και στο e-mail adchanion@astynomia.gr.

 

Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Κρήτη υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων:

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Μεγάλος Χορηγός), ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., ΚΕΝ Α.Ε. ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε., SUPER MARKETS ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ BAKERY & PATISSERIE, ΕΚΟ, SKODA KOSMOCAR, ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ ΡΟΥΒΑΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε., J. WALTER THOMPSON ATHENS, HERTZ, ΗΧΟΣ & ΦΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ANEK LINES, SAMARIA ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ, ΚΥΔΩΝ THE HEART CITY HOTEL, ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε., ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε., PILOT BEACH RESORT, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, «ΤΟ ΜΑΝΝΑ» Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, AQUILA RITHYMNA BEACH HOTEL.

 

(Πληροφορίες για τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" μπορείτε να βρείτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλέφωνο 2130230137.)

Αφηστε καποιο σχολιο