Πέντε λυράρηδες με "βαριά" ιστορία σε μια εκπομπή - Στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής τους

  • Παρασκευή, 3 Νοέμβριος 2017 10:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Mε άρωμα από το παρελθόν και ανεπανάληπτες κοντυλιές από πέντε λυράρηδες που “σφράγισαν” την Κρητική μουσική αλλά και την μουσική μας παράδοση συνεχίζεται

ο δεύτερος κύκλος μια σειράς εκπομπών με τίτλο: "Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά".

Οι εκπομπές που επιμελείται και παρουσιάζει η Εύα Καπελάκη – Κοντού φιλοξενούνται στη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας "Εύδιος Λιμήν", στη συχνότητα 101,9 στα FM.

Η σημερινή εκπομπή θα μεταδοθεί από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα και θα “ταξιδέψει” τους ακροατές στα μουσικά μονοπάτια Λεωνίδα Κλάδου, Κωνσταντίνου Κοντού, Νίκου Σκευάκη, Καστελλολευτέρη, Σπύρου και Χρυσούλας Σηφογιωργάκη.

Οι παλιοί λυράρηδες με ρίζες από τη Μεσαρά, στην περίπτωση των Λεωνίδα Κλάδου και Σπύρου Σηφογιωργάκη “ερωτικών μεταναστών” άφησαν το δικό τους στίγμα στην Κρητική μουσική και συνέβαλλαν τα μέγιστα στη διάσωση αλλά και την εξέλιξη της μουσικής παράδοσης.

Η Εύα Καπελλάκη στην εκπομπή της φιλοξενεί εκτός από μουσική φυσικά, μαρτυρίες, κείμενα αλλά και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έχουν δώσει παλαιότερα οι ίδιοι οι λυράρηδες.   Στην εκπομπή μέσα από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζονται φωτίζονται άγνωστες ως σήμερα πτυχές της ζωής και της καριέρας τους.