Η ζωή είναι λίγη και...λήγει! Γράφει η Ρούλα Παγιαλάκη

Μερικούς ανθρώπους τους έχεις μέσα σου, τους έχεις στην ζωή σου και ας μην τους βλέπεις κάθε μέρα. Νιώθεις ότι τους νοιάζεσαι. Ξέρεις ότι σε νοιάζονται και ας κτυπά το τηλέφωνο μια φορά το χρόνο. Είναι αυτή η αληθινή σχέση που έχετε κτίσει, όσα έχετε μοιραστεί ,τα κομμάτια της ψυχής σας που έχετε ξεγυμνώσει, όλα μαζί διάφανα νήματα δένουν τις ζωές σας. Και δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβεις τι έχει συμβεί στην ζωή του άλλου ,όσο καιρό έχετε να τα πείτε. Κάπως έτσι ήρθε και η ατάκα από το στόμα της. "Η ζωή είναι λίγη και...λήγει "....μου είπε. ...
Και λες και άγγιξε ευαίσθητες χορδές μου. Λες και πάτησε κρυφό κουμπί καλά κρυμμένο. Καταλαβα ακριβώς τι ήθελε να μου πει για την ίδια, αλλά συνάμα σαν καμπάνες αναστάσιμες ακούστηκαν αυτά της τα λόγια στα αυτιά μου.
Ναι η ζωή είναι λίγη όταν διψάς για ζωή. Η ζωή είναι λίγη όταν βλέπεις τα πράγματα αισιόδοξα. Η ζωή είναι λίγη όταν γελάς δυνατά. Η ζωή είναι λίγη όταν ξέρεις να τολμάς. Η ζωή είναι λίγη όταν την αγαπάς.Οταν αγαπάς.
Και λήγει όταν απλά σε προσπερνά. Λήγει όταν την βιώνεις επιδερμικά. Λήγει όταν την δανείζεσαι και δεν κοπιαζεις να την αποκτήσεις. Λήγει όταν μονίμως συμβιβάζεσαι.
Κοίτα, σκέφτομαι...μία μικρή φράση είναι, και πόσο μπορεί να σε προβληματίσει. Λίγο να αλλάξεις την ορθογραφία λίγο τα γράμματα απλά βρε αδερφέ και το νόημα αλλάζει. Αλλάζει όπως και η ζωή σου. Όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό, είναι λυπηρό αλλά δεν μπορεί να δει γενικότερα.Απλά κοιτάει.
Όλα γύρω μας αλλάζουν. Εμείς, οι συνθήκες, τα δεδομένα,το περιβάλλον γιατί όχι η ζωή μας. Και ποιος είπε ότι δεν θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας;;
Το θέμα δεν είναι αν αλλάζει ,άλλα αν ξέρουμε να προσαρμοζομαστε στις αλλαγές και να πηγαίνουμε μπροστά ή αν περιμένουμε απλά την ημερομηνία λήξης.
Δεν ξέρω τι ειναι πιο λυπηρό...Ενας άνθρωπος που δεν χαμογέλασε ποτέ ή ένας άνθρωπος που σταμάτησε να χαμογελάει;
Δεν ξέρω τι ειναι πιο λυπηρό η ζωή που δεν έζησες ή η ζωή που αφησες στην μέση;
Φορέστε το πιο φωτεινό σας χαμόγελο και ζήστε την ΖΩΗ ΣΑΣ!!!
Χωρίς ημερομηνίες λήξεως!!

Αφηστε καποιο σχολιο