Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

Χανιώτης στην καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, ο Βασίλης Μαυρομάτης έχει γεννηθεί στον Πειραιά το 1939. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ελληνικού Ωδείου, είχε παίξει σε έργα αρχαίας τραγωδίας σε όλη τη χώρα και είχε βοηθήσει στην αναστήλωση 27 αρχαίων θεάτρων, που λειτουργούν μέχρι σήμερα (Φιλίππων, Μεγαλουπόλεως, Ερέτριας, Αμφιαράειου, Θορικού, Λαυρίου, Γυθείου κ.ά).

Από το 1958 μέχρι το 1996 έπαιξε σε 180 θεατρικές παραστάσεις, ενώ είχε σκηνοθετήσει πάνω από 20. Στον κινηματογράφο, είχε επίσης συμμετάσχει σε συνολικά 48 ελληνικές ταινίες, ανάμεσα τους "Η Λίζα και η άλλη" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, "Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του", κ.α. Στον κινηματογράφο ερμήνευσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ, και απουσίασε για ένα μεγάλο διάστημα, μέχρι που το 2011 συμμετείχε ξανά το 2011 στην κινηματογραφική ταινία «Το πέταγμα του κύκνου».

Υπήρξε σεναριογράφος σε 26 ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Στο ενεργητικό του είχε πάνω από 2.500 συμμετοχές σε διάφορα είδη ραδιοφωνικών δημιουργιών (θέατρο-εκπομπές συνεχείας-απαγγελίες κλπ).

Είχε συμμετάσχει σε 16 σήριαλ (Εν τούτω νίκα, Λωξάνδρα, Στησιχόρου, Ξενόπουλος Φωτογράφος του χωριού, Το πάθος, Γιούγκερμαν κ.ά.). Είχε περισσότερα από σαράντα πέντε χρόνια δραστηριότητας στο χώρο της ραδιοφωνικής, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διαφήμισης με πρώτο βραβείο από την Ένωση διαφημιστών Ελλάδος το 1991, στην καλύτερη φωνή της χώρας. Έχει εκφωνήσει στη διάρκεια των 45 αυτών ετών πάνω από 30.000 διαφημίσεις και έχει σκηνοθετήσει γύρω στις 600 θεατρικές και ποιητικές δημιουργίες.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη με την οποία και έχει αποκτήσει μία κόρη, την Ηλιάνα Μαυρομάτη επίσης ηθοποιό. Έχει ακόμα δύο παιδιά από τον γάμο του με την αξέχαστη τραγουδίστρια του Νέου Κύματος, Καίτη Χωματά.

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη του το βράδυ της Τετάρτης, ενώ μέσω του προφίλ του στο facebook, τον αποχαιρέτησε και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, που όπως έγραψε, ήταν κουμπάρος του.

«Σήμερα χάσαμε το Βασίλη Μαυρομάτη, έναν θαυμάσιο ηθοποιό και έναν από τους καλύτερους εκφωνητές τόσο στα παλαιότερα ραδιοφωνικά, διαφημιστικά σποτάκια όσο και αργότερα στα τηλεοπτικά. Ήταν η ψυχή του «Νέου Κύματος» και των μπουάτ στην Πλάκα επί δυο δεκαετίας (Παράγκα – Αυλαία)» γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

 

Πηγή: thepressroom