Τίτλοι τέλους για την πιο ακριβοπληρωμένη σειρά του Alpha

Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες ευελπιστώντας να φέρει στην ελληνική τηλεόραση κάτι νέο και διαφορετικό. Οι προσδοκίες, ωστόσο, δεν επαληθεύτηκαν με το τηλεοπτικό κοινό να γυρίζει την πλάτη σε αυτό το τόσο φιλόδοξο εγχείρημα του Alpha. Η «μεσαιωνική» σειρά με τις πινελιές Game of Thrones, δεν κατάφερε να αγαπηθεί από το κοινό κι έτσι η απόφαση για τη διακοπή της ήταν μονόδρομος για τον σταθμό.

Ο λόγος για το «Παραμύθι αλλιώς»  του οποίου οι τίτλοι τέλους έπεσαν και επίσημα, σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα ονειρεύονταν οι συντελεστές της. Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στον Alpha και την παραγωγή της σειράς ήταν για 20 επεισόδια με την προοπτική να γυριστούν και άλλα, αν όλα πήγαιναν καλά.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους της σειράς όμως, οι οποίοι έκαναν μια τίμια προσπάθεια να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, το κοινό δεν αγκάλιασε την προσπάθειά τους και όσο πέρναγε ο καιρός τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν όλο και περισσότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το το επεισόδιο του Σαββάτου, παρότι ήταν το τελευταίο και διαφημίστηκε αρκετά (αν και γενικά ο Alpha δεν στήριξε όσο θα έπρεπε το συγκεκριμένο κόνσεπτ) έκανε στο δυναμικό κοινό (5%) χάνοντας ακόμα και απ’ την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη. Εκτός από το θέμα της τηλεθέασης βεβαίως υπήρχαν και άλλα αγκάθια στη συνεργασία των δυο πλευρών.

Κάτι το πολύ υψηλό κόστος της παραγωγής (80.000 ευρώ το επεισόδιο) κάτι οι διαφωνίες ανάμεσα στα στελέχη του σταθμού και τον δημιουργό της σειράς, Λώρη Λοϊζίδη, οδήγησαν στην απόφαση να πέσουν οι τίτλοι τέλους πριν την ώρα τους.

Λίγους μήνες πριν πάντως, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπει τέλος στο Παραμύθι κάτι που είχε φανεί και από τη συνέντευξη του σεναριογράφου της σειράς:

«Το “Παραμύθι Αλλιώς” μας κοστίζει 80.000 ευρώ το επεισόδιο. Είναι μία σειρά εποχής που θέλαμε να έχει όλη την αληθοφάνεια σε σκηνικά, σε ρούχα, σε κατασκευές, σε κτίρια και σε κόσμο. Κόστισε αρκετά και το γεγονός ότι άργησε να ξεκινήσει. Όλα αυτά τα ποσά όμως δεν θα ισχύουν όταν βγούμε στον αέρα γιατί θα αποσβεσθούν από το κανάλι στην πάροδο του χρόνου. Και προς τιμήν του ο ALPHA παρόλα τα εμπόδια που είχαν προκύψει με τις τηλεοπτικές άδειες, συνέχισε και εξακολουθεί να μας στηρίζει».

Το παραμύθι αλλιώς ήταν αναμφίβολα η πιο ακριβή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης (τα 20 επεισόδια, κόστισαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο) και μια απ’ τις πιο ακριβές των τελευταίων ετών, όμως φάνηκε απ’ την αρχή ότι ήταν μακριά απ’ τα γούστα του τηλεοπτικού κοινού.

Την ίδια ώρα μια ακόμα σειρά του Alpha, η αγαπημένη Μουρμούρα δείχνει να δυσκολεύεται στον πίνακα τηλεθέασης, καθώς οι προσθήκες των νέων ζευγαριών, δεν έδειξαν να βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση.

Είναι πολύ πιθανόν μάλιστα, αν δεν συμβεί κάποια μεγάλη ανατροπή, αυτή να είναι και η τελευταία σεζόν της σειράς, που ξεκίνησε σπάζοντας όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης, αλλά στην πορεία, με τις συνεχείς αλλαγές στα ζευγάρια, έδειξε να χάνει τη συνοχή και το χιούμορ της.

Πηγή: menshouse.gr