Γιατί στα συρτάρια ξενοδοχείων υπάρχει μια Βίβλος;

  • Πέμπτη, 2 Νοέμβριος 2017 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Ποιος δεν έχει κάνει τσεκ ιν σε δωμάτιο ξενοδοχείου και δεν έχει βρει μια Βίβλο στο συρτάρι του κομοδίνου! Ίσως όχι οι νεότεροι, αλλά εκείνοι των παλαιότερων γενεών, σίγουρα. Σύμφωνα με έρευνες, αυτή η «μόδα» τείνει να χαθεί και πλέον τα συρτάρια είναι... άδεια. Τις περασμένες δεκαετίες,

Κατά την τελευταία δεκαετία, περίπου το 15% των ξενοδοχείων έχουν σταματήσει να παρέχουν θρησκευτικά υλικά στο δωμάτιο. Το 2006, σχεδόν κάθε ξενοδοχείο (το 95%) έβαζε μια Βίβλο στο συρτάρι κομοδίνου. Σήμερα ο αριθμός αυτός είναι μόνο 79%.

Τα περισσότερα μεγάλα franchises ξενοδοχεία επιτρέπουν στους μεμονωμένους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να αποφασίσουν εάν θα τοποθετήσουν την Αγία Γραφή αλλά τη στιγμή που οι περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων στοχεύουν στην προσέλκυση ταξιδιωτών νεαρής ηλικίας αφαιρούν τα θρηκευτικά αυτά βιβλία από τα δωμάτιά τους.

Το «έθιμο» με τα εν λόγω θρησκευτικά βιβλία ξεκίνησε να μπαίνει και στα ξενοδοχεία στα τέλη του 1800 όταν τρεις ταξιδιώτες επιχειρηματίες ίδρυσαν την Gideons International με σχέδιο διάδοσης των Ευαγγελίων, τοποθετώντας τη Βίβλο σε δωμάτια ξενοδοχείων σε ολόκληρη τη χώρα, όπως γράφουν οι Los Angeles Times. Η μη κερδοσκοπική αυτή ομάδα έχει σήμερα περίπου 270.000 μέλη σε 200 χώρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Gideon International - ευαγγελική χριστιανική ένωση-δαπάνησε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για τη διανομή των Ευαγγελίων σε ξενοδοχεία, φυλακές, νοσοκομεία και αλλού.

news.gr