"Πεθάναμε" το παιδί και τα πήραμε τα "κλικ" - Και μετά το σφάλμα ήταν το 404!

  • Τετάρτη, 1 Νοέμβριος 2017 20:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Η δημοσιογραφία copy paste, αλλά και αυτή που αναπαράγει άκριτα ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο νίκησε και πάλι σήμερα! Όπως και κάθε μέρα, όπου επαγγελματίες αλλά και πολλοί άλλοι που “χρεώνονται” ενημέρωση από άγνωστες αφετηρίες και γνωστά, αλλά άσχετα επαγγέλματα, δημοσιεύουν ότι βρουν να “πετά”, να “κολυμπά”και να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Σήμερα θύμα έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από τα Χανιά την ώρα που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Η αλήθεια είναι πως το παιδί είναι σοβαρά άρρωστο, αλλά αναπνέει ακόμα την ώρα που αναπαράγεται η είδηση για το θάνατο του. Και η είδηση διαχέεται μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι, οι πιο επαγγελματίες ίσως (;) το αντιλαμβάνονται και το αποσύρουν. Έχουν προλάβει όμως να το “ποστάρουν”. Και η μεταχρονολογημένη διαγραφή δεν το εξαφανίζει από παντού.

Έτσι κάποιοι που προσπαθούν να το δουν βλέπουν όταν φθάνουν στο site : “σφάλμα 404”. Είναι η ένδειξη που βγάζει το σύστημα όταν η είδηση έχει διαγραφεί.

Προφανώς και δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο, καθώς οι fake -όπως λέγονται ειδήσεις – απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα του Ιντερνέτ. Όμως αυτό έγινε στη γειτονιά μας κι είναι “βαρύ” που δε σηκώσαμε ένα τηλέφωνο να διασταυρώσουμε. Όσοι τουλάχιστον θέλουμε να λεγόμαστε δημοσιογράφοι.

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ