Πέντε χρόνια μας μαθαίνουν τι θα πει προσφορά - Η Κίτρινη Αποστολή ... έχει γενέθλια!

  • Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 09:28
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Είναι οι άνθρωποι που έδωσαν το πραγματικό νόημα στις λέξεις εθελοντισμός και ανιδιοτελής προσφορά. Η Κίτρινη Αποστολή που ξεκίνησε τη δράση της πριν από πέντε χρόνια στο Ηράκλειο δεν είναι απλώς μια ομάδα που βοηθά τους αναξιοπαθούντες, είναι άνθρωποι που στέκονται δίπλα στις πραγματικές ανάγκες ανθρώπων και οικογενειών. Με διακριτικότητα και εχεμύθεια που εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων. Με δράσεις ξεχωριστές και μοναδικές και με απόλυτη διαφάνεια, καθώς στα πέντε χρόνια της λειτουργίας τους δεν έπιασαν στα χέρια τους ούτε ένα ευρώ, κατάφεραν εκτός από το να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσουν και τους υπόλοιπους.

Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Μια ομάδα που οι ίδιοι οι άνθρωπου που τη δημιούργησαν εύχονται να μη χρειάζεται να υπάρχει στο μέλλον.

Στη σελίδα της Κίτρινης Αποστολής ο εμπνευστής της ιδέας Δημήτρης Αποστολάκης γράφει: “Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια Κίτρινης Αποστολής!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς, που με οποιονδήποτε τρόπο στέκεστε αρωγοί σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για τις οικογένειες που η οικονομική κρίση τις έχει γονατίσει!! Σαν ιδρυτής αυτής, αυτό που θα ευχηθώ είναι, σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει και να μην έχει αυτή η χώρα ανάγκη καμία Κίτρινη Αποστολή και λοιπές οργανώσεις και να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν ευτυχισμένοι και με αξιοπρέπεια!!!

Σας ευχαριστούμε όλους!

Με εκτίμηση Κίτρινη Αποστολή!”

Ας δούμε όμως πως μας συστήνονται οι ίδιοι και περιγράφουν τη δράση τους στη σελίδα τους στο Facebook:

Η Κίτρινη Αποστολή είναι μια εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2012 απο τον Δημήτρη Αποστολάκη και πλέον αριθμεί 21.100 μέλη. Στηρίζει τον Ηρακλειώτικο κόσμο συστηματικά 3 φορές τον χρόνο, Πάσχα, Χριστούγεννα και στο άνοιγμα των σχολείων. Μηνιαίως βοηθάει με τρόφιμα πανω απο 250 οικογένειες και πολλές άλλες που αδυνατούν να έχουν τα απαραίτητα όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες προέρχονται απο δωρεές μελών της. Ο σκοπός της ομάδας είναι να βοηθάει και να είναι δίπλα σε όποιον συμπολίτη μας χρειάζεται ανάγκη αλλα και να αυξήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην πόλη του Ηρακλείου. Όλη η δράση της είναι καθαρά εθελοντική και προέρχεται απο την αγάπη, και το αίσθημα προσφοράς των συνανθρώπων μας...

Αν επιθυμεί κάποιος να επικοινωνήσει με την ομάδα, μπορεί να στείλει στους διαχειριστές οι οποίοι είναι η Λιτσα Ασσαριωτη η Ροδάνθη Διαλυνά,η Ρένα Κορνελάκη και η Dionysia Maraki!!!