"Μυλοπόταμος" το βιβλίο σταθμός για την επαρχία, παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ στο Πάνορμο.

  • Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 08:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Με γεμάτο το "Χαρουπόμυλο", το γνωστό πολιτιστικό χώρο του Πανόρμου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μιχάλη Τρούλλη, "Μυλοπόταμος". Για το βιβλίο μίλησαν ο Μανούσος Κλάδος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου, η Ιωσιφίνα Σαριδάκη, Δικηγόρος και ρόεδρος του πολιτισιτκού συλλόγου Σισών και ο Γιώργος Παπακωνσταντής , διδάκτορας εγκληματολογίας και συγγραφέας. Για το βιβλίο μίλησε επίσης ο συγγραφέας του καθηγητής Μιχάλης Τρούλης, ενώ ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακού χορούς από το σύλλογο "Τα Όρη".

Το βιβλίο "Μυλοπόταμος", αποτελεί μαι μεθοδική καταγραφή όλων ων οικισμών της επαρχίας από την περίοδο της Βενετοκρατίας μέχρι σήμερα. Είναι ιδιαίτερα λεπτομερειακό και τεκμηριωμένο και περιέχειια  το σύνολο των στοιχείων που αφορούν την επαρχία Μυλοποτάμου, από την εποχή της Βενετοκρατίας. Να σημειωθεί ότι εκδόθηκε από το σύλλογο Μυλοποταμιτών Ηρακλείου "η Ρίζα"

Η Ιωσιφίνα Σαριδάκη, που συντόνισε την παρουσίαση, το χαρακτήρισε ως συμβολικό έργο για την ταυτότητα του μυλοποτάμου ως ένας ενιαίος και αδιαίρετος χώρος, ο Μανούσος Κλάδος ως αφετηρία για τη συνέχιση σπουδαίου πολιτιστικού έργου με πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντής το χαρακτήρισε ως μνημειώδες έργο, θεμέλιο γαι οποιονδήποτε αποφασίσει να ασχοληθεί επιστημονικά με το Μυλοπόταμο, την κοινωνία την οικονομία και την ιστορία του.

Στην παρουσίαση περαβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Λιονή, ο δήμαρχος Ανωγείων Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Κατά την ομιλία του ο Συγγραφέας αφού ευχαρίστησε το κοινό αναφέρθηκε στη  βοήθεια  συλλόγου μυλοποταμιτών Ηρακλείου, καθώς και στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει  για τον πολιτισμό της περιοχής.

Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει και στο Ηράκλειο την 29η Νοεμβρίου το βράδυ, στο θεατρικό σταθμό