Μύθοι για το μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

  • Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 17:29
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Εάν έχεις παρακολουθήσει make-up tutorials στο YouTube θα ξέρεις ότι υπάρχουν άπειρα tips σχετικά με τα πάντα, από το πώς να πετύχεις τη γραμμή eyeliner όπως η Adele μέχρι το που θα βρεις τα καλύτερα κραγιόν του χειμώνα. Αυτός ο ενθουσιασμός γύρω από το beauty κομμάτι βρίσκεται σε κάθε γωνία στις μέρες μας περιμένοντας να μας δώσει τις συμβουλές του. Και ενώ οι περισσότερες beauty bloggers είναι ταλαντούχες, είναι πολύ εύκολο να πέσεις θύμα κάποιας κακής συμβουλής που μοιάζει αρκετά σωστή.

Εμείς συγκεντρώσαμε beauty μύθους που μπορούμε να σταματήσουμε να τους πιστεύουμε από σήμερα!

1 Πάντα να φοράς το concealer στα μάτια πρώτα. Το concealer μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος, αυτό είναι σίγουρο καθώς μπορεί να μας "σώσει" τις ημέρες που έχουμε ξενυχτήσει και οι μαύροι κύκλοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Το να το εφαρμόζουμε πριν από το make -up δεν είναι το σωστό σύμφωνα με τους μεγαλύτερους make- up artists καθώς βάφοντας τα μάτια μας μπορεί κάτι να πέσει στο κάτω βλέφαρο δημιουργώντας μία ανεπιθύμητη "μαυρίλα". Άπλωσε το concealer κάτω από τα μάτια προς το τέλος του βαψίματος σου για το φωτεινό αποτέλεσμα που επιθυμείς.

2 Τα πυκνά φρύδια ταιριάζουν σε όλες. Σίγουρα όλες μας ζηλεύουμε τα πυκνά φρύδια της Cara Delevigne ή της Lilly Collins και όλες έχουμε προσπαθήσει να πετύχουμε το beauty look τους, όμως σε κάποιες από εμάς το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς αυτό που πιστεύαμε και επιθυμούσαμε να είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από εμάς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στο πρόσωπο μας ένα σχήμα φρυδιών το οποίο δεν ταιριάζει στο πρόσωπο μας, αντ' αυτού ενίσχυσε με μολύβι το σχήμα που έχεις ήδη στα φρύδια σου διορθώνοντας ελάχιστα το σχήμα ή προσθέτοντας χρώμα.

3 Δεν γίνεται να μην έχεις ειδικό πινέλο για να απλώνεις το υγρό make up σου. Πολλοί make-up experts το θεωρούν απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς τους και αυτό μας φαίνεται λογικό. Όταν όμως βάζεις μόνη σου το make- up σου καθημερινά σίγουρα υπάρχουν πολλά πινέλα τα οποία θα μπορέσουν να σε εξυπηρετήσουν για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει μία παράνοια γύρω από το σωστό πινέλο για το κάθε προιόν.

4 Μην απλώνεις ποτέ το make- up σου με τα χέρια. Μπορεί να σου έχει τύχει να έχεις πάει κάπου και να έχεις ανακαλύψει ότι έχεις ξεχάσει το πινέλο με το οποίο βάζεις το make-up και να έχεις πανικοβληθεί καθώς θεωρείς ότι δεν μπορείς να το απλώσεις με το χέρι. Όπως έχει αποδειχθεί τα δάχτυλα σου μπορούν να απλώσουν το make-up σου εξίσου καλά με οποιοδήποτε beauty εργαλείο. Πολλές από εμάς φοβόμαστε να το απλώσουμε με τα χέρια για τα μικρόβία, σύμφωνα με τους ειδικούς όμως τα δάχτυλα μας μπορούν να απλώσουν εξαιρετικά τόσο το make-up όσο και κάποια υγρή πούδρα ή ρουζ. Η θερμότητα στα δάχτυλα μας βοηθά ιδιαίτερα το να αναμειχθεί αλλά και να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν ομορφιάς πάνω στο πρόσωπο μας (βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι στεγνά και καθαρά πριν το απλώσεις)

5 Η σειρά που βάζουμε τα προϊόντα ομορφιάς δεν έχει σημασία. Σε πολλές γυναίκες υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι με όποια σειρά και να βάλουμε τα προιόντα του μακιγιάζ μας δεν έχει σημασία καθώς όλα καταλήγουν στο πρόσωπο μας . Με τόσα διαφορετικά είδη προϊόντων που κυκλοφορούν είναι απολύτως φυσιολογικό κάπου να χανόμαστε, όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Όταν εφαρμόζεις προϊόντα ομορφιάς η γενική θεωρία των make-up artists είναι να βάζεις τα καλλυντικά με τα πιο "ενεργά" συστατικά (ενυδατική κρέμα) πρώτα και μετά να κάνεις το μακιγιάζ βάζοντας πρώτα τα πιο "ελαφριά" και στη συνέχεια τα πιο "βαριά" προϊόντα.

6 Η απόχρωση του concealer πρέπει να είναι πιο ανοιχτή από τον τόνο της επιδερμίδας σου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα τονίσει και θα φωτίσει τα μάτια μας κρύβοντας παράλληλα τους μαύρους κύκλους μας, όμως υπάρχουν πολλά concealer στην αγορά τα οποία είναι για συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το πράσινο είναι ιδανικό για να καλύψει σπυράκια αλλά και σημάδια, το κίτρινο λειτουργεί τέλεια σαν καμουφλάζ για τους μαύρους κύκλους και τις μελανιές ενώ οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις βοηθούν στην κάλυψη των ρυτίδων.

 

Πηγή: joytv