Ήρθε η ώρα να κάνεις τη δική σου παραδοσιακή ιταλική ciabbata

  • Saturday, 28 October 2017 17:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Πως θα σου φαινόταν αν σου προτείναμε να αλλάξεις το ψωμί του φούρνου με μια homemade Ciabatta; Υπάρχει μια παλιά ιταλική παροιμία που λέει: Κάθε φορά που έχει γιορτή εμείς φέρνουμε Ciabatta! Αυτό το ψωμί, λοιπόν, είναι το πιο διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία και όχι άδικα. Η γεύση του είναι φανταστική και φυσικά ταιριάζει με τα πάντα. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις;

 

Υλικά για 3 καρβέλια: 

400 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ. χλιαρό γάλα με χαμηλά λιπαρά
675 gr λευκό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

- Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
-Πασπαλίζουμε έναν πάγκο με αλεύρι και απλώνουμε για 5 λεπτά τη ζύμη
-Κάνουμε τη ζύμη σαν μπάλα και  αφού την βάλουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάσουμε με μια πετσέτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες.
-Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το γάλο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Εν συνεχεία βάζουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες
-Πασπαλίζουμε ε αντικολλητικά χαρτιά με αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
-Σχηματίζουμε την Ciabatta και την αφήνουμε για 30′ να φουσκώσει
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου
-Ψήνουμε για 25′-30′ μέχρι η κόρα να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα

Extra tip: μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα στη ζύμη

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο