Ώρα να "ντύσετε" το σπίτι σας - Γιατί και τα χαλιά έχουν «οδηγίες χρήσεως»

  • Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 09:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Mπορεί οι περισσότεροι να μην έχουμε μπει ακόμη στον πειρασμό να στρώσουμε τα χαλιά στο σπίτι αλλά αν ανήκουμε στην κατηγορία όσων θεωρούν ότι ένα σπίτι είναι γυμνό χωρίς χαλιά, ίσως να έφτασε η στιγμή να το «ντύσουμε». 

Οδηγία πρώτη. Δεν στρώνουμε τα χαλιά πάντα στο ίδιο σημείο. Μπορούμε να πειραματιστούμε μέχρι να βρούμε την ιδανική θέση για να δούμε και το σπίτι μας να ανανεώνεται με απλές κινήσεις. 

Οδηγία δεύτερη. Αν το χαλί που μας αρέσει έχει ένα κεντρικό μοτίβο, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε τοποθετώντας βαριά και επιβλητικά έπιπλα πάνω του. 

Οδηγία τρίτη. Τα μονόχρωμα χαλιά ταιριάζουν περισσότερο σε σπίτια ήδη φορτωμένα για να κάνουμε την αντίθεση, μαζί με την ανατροπή. Οπότε, γιατί να μην δοκιμάσουμε, έτσι για αλλαγή, να παίξουμε με παλιομοδίτικα εμπριμέ με μίνιμαλ διακόσμηση, και σούπερ απλά, σχεδόν παιδικά χαλιά, με μπαρόκ ντεκόρ; 

Οδηγία τέταρτη. Ποτέ δεν είναι αργά να πούμε όχι και να αντισταθούμε σε ένα χαλί που κληρονομήσαμε αλλά δεν μας αρέσει στα αλήθεια. Αν μας μυρίζει …ναφθαλίνη και μας χαλάει τη διάθεση, τότε ποτέ δεν είναι αργά για να το χαρίσουμε σε κάποιον που θα το εκτιμήσει περισσότερο από εμάς. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com