Οι αστυνομικοί ψυχολόγοι ενημερώνουν τους συναδέλφους τους

  • Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 18:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η δουλειά του αστυνομικού είναι ιδιαίτερη δουλειά με έντονη ψυχολογική καταπόνηση. Η σύσταση θέσεων αστυνομικών ψυχολόγων, βοήθησ πολύ στην προσέγγιση των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα αλλά και την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν αστυνομικές υπηρεσίας και ενημέρωσαν για διάφορα θέματα τους συναδέλφους τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης τονίστηκε η σημασία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ( 210 – 3410900) ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ενημερωτικού χαρακτήρα επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν την 23.10.2017 και την 24.10.2017, σχετικές ενημερώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή (Υγειονομικού) Ψυχολόγο Εμμανουήλ Κουφάκη, τις οποίες παρακολούθησε προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  και των  Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων και Ρεθύμνου.

Στις ενημερώσεις τονίστηκε η σημασία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή με αριθμό κλήσης 210-3410900, ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Μαρτίου 2017 και είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία), καθώς και για τα μέλη των οικογενειών του, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η λειτουργία της γραμμής έχει σκοπό να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο.

Στις ενημερώσεις παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων, Αξιωματικοί καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και των δύο  Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Ανάλογες ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγου του Σώματος πρόκειται να πραγματοποιηθουν και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και Λασιθίου

Αφηστε καποιο σχολιο