Γίνετε πιο συμπαθητικοί -Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε

  • Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 15:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και συμπεριφορές που κάνουν πολλούς ανθρώπους να αντιπαθούν τον άλλον αμέσως, είτε βρίσκονται στην ίδια παρέα, είτε πρόκειται για το εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν ορισμένες πράξεις που κάνουν τους ανθρώπους όχι και τόσο συμπαθητικούς, όποτε είναι καλύτερο, μιας και οι επιστήμονες τα μοιράζονται μαζί σας να τα αποφεύγετε.

Πολλές μα πάρα πολλές φωτογραφίες στα social media

Οι συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών στα social media ενδέχεται να κάνει τους γύρω σας να απομακρυνθούν, όπως αναφέρει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 508 χρήστες του Facebook. Κρατήστε χαμηλό προφίλ και μερικές φωτογραφίες για τον εαυτό σας.

Μην το παρακάνετε με την «αυτοδιαφήμιση» 

Μπορεί να είστε οι καλύτεροι στη δουλειά σας και να το ξέρετε, ωστόσο, μην το παρακάνετε με την αυτοδιαφήμισή σας. Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη για δουλειά δεν χρειάζεται να συνεχώς να λέτε φράσεις τύπου «δουλεύω πάρα πολύ σκληρά» ή «με νοιάζει πάρα πολύ». Αντ’ αυτού μιλήστε ειλικρινά και παραδεχθείτε μια αδυναμία σας.

Μην κρύβετε τα συναισθήματά σας

Ερευνητές έδειξαν σε μαθητές δύο διαφορετικά βίντεο με το πρόσωπο ενός ηθοποιού. Ο ηθοποιός είτε έδειχνε, είτε έκρυβε τα συναισθήματά του, την ώρα που παρακολουθούσαν αστείες ή συγκινητικές σκηνές. Οι μαθητές τον βαθμολόγησαν υψηλότερα όταν αφηνόταν και έδειχνε τι ένιωθε.

Δεν χαμογελάτε

Μελέτη διαπίστωσε πως όταν οι άνθρωποι χαμογελούν αρέσουν περισσότερο στους άλλους, ενώ άλλη έρευνα αναφέρει πως το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να μένουν αξέχαστους μετά την πρώτη συνάντηση.

Πηγή: iefimerida.gr