Επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης σε διεθνή έκθεση τουρισμού

  • Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 15:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η προβολή και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης επιτεύχθηκε με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στο ανανεωμένο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης για μια ακόμη φορά κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της στη ΜΙΤΕ, καθώς υποδέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Στη διάρκεια της έκθεσης

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με «buyers» του εξωτερικού που εξέφρασαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για έναρξη ή επέκταση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στην Κρήτη. Παράλληλα στα πλαίσια της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, μεγάλος αριθμός Ελλήνων επισκεπτών ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη ως ελκυστικός προορισμός διακοπών για όλο το χρόνο, ενώ συγχρόνως «γεύτηκαν» την Κρητική φιλοξενία με παραδοσιακά κεράσματα.

Στόχος της έκθεσης, να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή Τουριστική Αγορά, να εδραιωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του χώρου ως σημείο αναφοράς και να τοποθετηθεί μέσα στις μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις. Η ΜΙΤΕ διοργανώθηκε με την αιγίδα πολλών σημαντικών τουριστικών και οικονομικών θεσμικών φορέων της χώρας όπως: Υπουργείο Τουρισμού, Ε.Ο.Τ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΣΕΤΕ, Aegean Airlines κ.α. Προορισμοί, αγορές, τάσεις, καινοτομίες, σύγχρονα εργαλεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες, συναντήσεις B2B και workshops παρουσιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης που φιλοξένησε περίπου 200 εκθέτες από Ελληνικούς και ξένους προορισμούς, 100 επιλεγμένους buyers, εκατοντάδες επαγγελματικών συναντήσεων, ενώ διεξήχθησαν 12 ενδιαφέροντα συνέδρια με θεματολογία που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα:

Ελλάδα Προορισμός 365 Ημέρες (Θεματικός Τουρισμός)

Βιώσιμος Τουρισμός και Ανάπτυξη

Mediterranean the Destination

Ανάπτυξη και Διαχείριση Προορισμού Κρουαζιέρας

Τουρισμός Υγείας

Τουρισμός και Τεχνολογία

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Τουρισμός

Προσκυνηματικός Τουρισμός και Βήματα Αποστόλου Παύλου

Διασύνδεση Αγροδιατροφής και Τουριστικής Βιομηχανίας

Κοινωνική Οικονομία και ΚΟΙΝΣΕΠ στον Τουρισμό

Παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ για τον Τουρισμό

Μεσογειακή Διατροφή

 

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που εκπροσωπήθηκε από το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Νίκο Αλεξάκη, επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Τ Χαράλμπος Καρίμαλης, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του HATTA Λύσανδρος Τσιλίδης κ.α. Η έκθεση ΜΙΤΕ ανανέωσε το ραντεβού της με τους επαγγελματίες του τουρισμού και το κοινό για το 2018.

 

 

 


 

Αφηστε καποιο σχολιο