Ψυχαγωγία στο Ηράκλειο χωρίς χρήματα - Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Σαββάτου για παιδιά και μεγάλους

  • Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 20:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Διασκέδαση και ψυχαγωγία χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε μας προσφέρεται αυτό το Σάββατο στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, παραμύθι, σεμινάριο ανάπτυξης, ημερίδα για την οικογένεια, μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών και επίσκεψη σε εκθέσεις. Δείτε λοιπόν τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας

 

Ξεναγήσεις στο Μουσείο

Ξεναγήσεις για όλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Οι θεματικές ξεναγήσεις αφιερωμένες «Στην Ιέρεια των Ανέμων – Anemo Ijereia». Στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: Πνοές Ανέμων», θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις αφιερωμένες «Στην Ιέρεια των Ανέμων – anemo ijereja». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου: “μια αινιγματική μορφή που αναφέρεται σε πινακίδα Γραμμικής Β γραφής, του 1380 π.Χ. περίπου, από την Κνωσό. Η θεματική περιήγηση, πέραν της γραπτής μαρτυρίας, θα εστιάσει επιπλέον στις χρήσεις του ανέμου στη μινωική λατρεία όπως αυτές αποκαλύπτονται στις εικονιστικές παραστάσεις της θεοφάνειας, καθώς και στις λειτουργίες που θα μπορούσε να έχει το αέρινο στοιχείο στις μινωικές ακρώρειες.

Οι ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν στις 11 και στις 12 το πρωί”.

Αφήγηση παραμυθιού σαν θέατρο

Θεατρική αφήγηση του παραμυθιού "Ο Βάτραχος και ο ξένος" θα πραγματοποιηθεί από την παιδαγωγό Ελίνα Χουδετσανάκη στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" (οδός 1821) στο Ηράκλειο. Ο γνωστός και πολυ αγαπημένος βάτραχος του Μαξ Βελθουις δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα για το ξένο που κατασκήνωσε στην άκρη του δάσους... δεν είναι όμως όλοι έτσι. Μια ιστορία με θέμα την ξενοφοβία, ενα σοβαρό ζήτημα που ο Μαξ Βελθουις προσεγγίζει με ευαισθησία και διακριτικό χιούμορ. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών

Μαραθώνιος επιτραπέζιων παιχνιδιών

“Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Efantasy (Σμύρνης 13) στο Ηράκλειο παίζουμε επιτραπέζια από τις 18:00 μέχρι το πρωί. Ελάτε μαζί με την παρέα σας για να παίξετε όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν στο playroom αλλά και εκείνα που έχετε αγοράσει καιρό και δε βρίσκετε παρέα!” σημειώνουν οι διοργανωτές μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης.

Στο κατάστημα υπάρχουν διαθέσιμοι οι εξής τίτλοι: Space Alert, A Game Of Thrones (The Board Game) & (Card Game) Θρύλοι της Άντορ, Magic: The Gathering Arena of the Planeswalkers, Tobago, Power Grid, Imperial Settlers, Village, Robinson Crusoe: Adventure on Cursed Island, Through the Ages, Augustus, Rise of Empires, Οι Άποικοι του Κατάν (The Board Game) & (Card Game) και οι Βάρβαροι του Κατάν, Στα Κάστρα του Μυστρά, Ticket to Ride Europe, Mensa, Vikings, Camel Up, Galaxy Trucker, Krosmaster Arena, Kingsburg, Καραβάνια της Ερήμου, Alchemists, Arkham Horror και Lords of Woterdeep 7 Θαύματα του κόσμου, Stratego (original) και όχι μόνο...

Σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ Καλοκαιρινού σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Ανάπτυξης Δημήτρη Τσέλιο, προσκαλούν το κοινό του Ηρακλείου σε ένα τρίωρο σεμινάριο προσωπικής ενδυνάμωσης που έχει ως στόχο να εμπνεύσει το κοινό και να το ωθήσει να αναλάβει δράση.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου) στο κέντρο του Ηρακλείου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Ο κ. Τσέλιος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδος, θα επιδιώξει, διαμέσου του σεμιναρίου, να προσφέρει εφόδια στο κοινό, στοχεύοντας στην Αυτοβελτίωση, στην Προσωπική Ανάπτυξη & στην Ηγεσία στους καιρούς της οικονομίας της συνδεσιμότητας (Connection Economy).

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερα ωστόσο η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - "Φαγητό με την Αγάπη μας") των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Ημερίδα για την οικογένεια

Ημερίδα με θέμα: "Οικογένεια και κοινωνία: Δομές, Παρεμβάσεις, Προκλήσεις και Προοπτικές" διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 το πρωί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επίσκεψη σε εκθέσεις

Στα κτίρια της πρώην Αστυνομίας και Τροχαίας στην καρδιά του Ηρακλείου, φιλοξενούνται οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης του Φεστιβάλ Μονιτορ. Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές ως τις 29 Οκτωβρίου καθημερινά από 18.00 ως τις 22.00 με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Γενικότερος στόχος του Φεστιβάλ είναι να ξεκινήσει έναν διάλογο μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, μεταξύ τεχνών και καλλιτεχνών – από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκθέσεις περιλαμβάνεται η ενότητα “Από το Όνειρο στην Παρακμή” (From Dream to Decay) με επιμελήτρια την Ειρήνη Λιναρδάκη.

Κεντρική ιδέα της ενότητας είναι να επιστρέψει στο κοινο να εισέλθει στο μυαλό του καλλιτεχνη – να ακολουθήσει τον δρόμο του από τη στιγμή σύλληψης ενός έργου, να αντιληφθεί πώς από τη χαοτική άβυσσο του νου με οράματα, όνειρα και ιδέες πραγματώνεται ένα έργο, ολοκληρωμένο ή ατελές.