Μια ιδιαίτερη γεύση από την Κρητική γαστρονομία - Πίτα με βάση το κρεμμύδι και συνοδεία τυριού

  • Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 08:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Το κρεμμύδι είναι υλικό που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στη μαγειρική στην Κρήτη. Ωστόσο στην κρεμμυδόπιτα, τη συνταγή στην οποία σας δίνουμε, επειδή είναι τσιγαρισμένο έχει μια ιδιαίτερη γεύση κάνοντας την πίτα ένα εξαιρετικό μεζέ. 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη γέµιση

1 κιλό φρέσκα ή ξερά κρεµµύδια
5 αυγά
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το φύλλο

1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
½ κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουµε τη µαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουµε ζύµη. Αφήνουµε τη ζύµη σκεπασµένη να φουσκώσει. Τσιγαρίζουµε τα κρεµµύδια αφού τα κόψουµε σε κοµµάτια και στη συνέχεια προσθέτουµε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο. Ανοίγουµε 2 χοντρά φύλλα µε τη ζύµη. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, στρώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει, αφού την αλείψουµε µε λάδι.

Η συνταγή προέρχεται από τη σελίδα incrediblecrete.gr