Black Panther - Ίσως η καλύτερη ιστορία που διηγήθηκε η Marvel

Όταν πριν από μερικά χρόνια έλεγαν όλοι ότι η τηλεόραση θα επικρατήσει του σινεμά, δεν φανταζόταν κανείς ότι αυτό θα έφτανε τόσο γρήγορα σε σημείο να αναιρεθεί. Όχι καθ΄ολοκληρία. Αλλά σε συγκεκριμένα σημεία. Όπως στο κομμάτι της Marvel. Οι τελευταίες σειρές με Iron Fist και Defenders απογοήτευσαν. Αντιθέτως, τα κινηματογραφικά πρότζεκτ χαρακτηρίζονται ως μεγαλοπρεπή και επικά. Το Black Panther το επιβεβαιώνει.

Μετά το Civil War η Marvel έχει πλέον ένα συγκρίσιμο μέγεθος. Έναν πήχη που θέλει να φτάνει και να ξεπερνάει αν γίνεται. Αν κάτι δεν μπορεί να φτάσει έστω σε αυτό το σημείο, τότε καλύτερα να μην προσπαθήσει καν να πηδήξει. Το Black Panther δεν ήταν μια ταινία spin off που είχαν στο μυαλό τους. Η αποδοχή του χαρακτήρα από το κοινό στο Civil War και η αντίδραση στην post credits σκηνή με την Γουακάντα τους έκανε να πιστέψουν. Η πίστη βέβαια δεν αρκεί από μόνη της. Πρέπει να σε οδηγήσει και στις ανάλογες πράξεις. Και σ΄αυτό το κομμάτι η Marvel πέτυχε διάνα.

Πρώτα και κύρια με τον σκηνοθέτη του Black Panther. Ο Ryan Coogler σκηνοθέτησε μόλις την 3η του ταινία. Όταν όμως οι δύο πρώτες του είναι το Fruitvale Station και το Creed, οι αριθμοί δεν έχουν καμία αξία. Μετράει μόνο το τι έχεις να καταθέσεις. Στο πρώτο trailer της ταινίας νιώθουμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα μας ωθήσει σε ένα πολύ μεγάλο μέτρημα. Τέτοιο που δεν θα ξέρουμε αν το Black Panther είναι καλύτερο από το Civil War ή το Ragnarok.

Ο νεαρός T’Challa, ο νέος ηγέτης της Γουακάντα μετά τον θάνατο του πατέρα του από την έκρηξη στο ξενοδοχείο του Βερολίνου στο Civil War, επιστρέφει για πρώτη φορά στην χώρα του ως βασιλιάς. Και προφανώς λίγοι τον εμπιστεύονται ως τέτοιο. Μετά την πτώση του συμβόλου που ήταν ο πατέρας του, το έδαφος για τους αμφισβητίες είναι πρόσφορο. Δύο κακοί τον αμφισβητούν ανοιχτά και επιθυμούν την αλλαγή πορείας της Γουακάντα. Μια πορεία προς τον όλεθρο. Ο Black Panther και ο γιατρός Everett, μαζί με την  Dora Milaje, την ειδική ομάδα πολεμιστών της Γουακάντα, θα πρέπει να εμποδίσουν τα σχέδια των δύο. Σχέδια που φτάνουν μέχρι και τον παγκόσμιο πόλεμο…

Εκτός της σκηνοθετικής μπαγκέτας, το Black Panther έχει ένα από τα πιο ονειρώδη καστ που θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ταινία. Michael B. Jordan δύο χρόνια μετά το Creed, Forest Whitaker, Sterling K. Brown με δύο συνεχόμενα Emmy στην κατοχή του, Lupita Nyong’o, Danai Gurira και τον Martin Freeman να επιστρέφει στον ρόλο του Everett. Το καλύτερο απ΄όλα; Ο Andy Serkisστο ρόλο του λαθρέμπορου  Ulysses Klaue!

Υπομονή μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: menshouse