Το νέο επικίνδυνο trend στην paleo διατροφή

H paleo διατροφή ήρθε για να μείνει και αυτό μας το έχει αποδείξει. Καθώς βέβαια αυτή εξελίσσεται, αυτό που παρατηρείται είναι πως οι υπέρμαχοι της με τον καιρό γίνονται ακόμη πιο φανατικοί. Παρόλα αυτά η καινούργια τάση στην paleo δίαιτα είναι αρκετά αμφισβητήσιμη. Μπορεί να είναι ΟΚ να τρως ακατέργαστα λαχανικά αλλά σίγουρα δε συμβαίνει το ίδιο με το ωμό κρέας.

Οι υποστηρικτές αυτού του νέου trend λοιπόν ισχυρίζονται πως το ωμό, ακατέργαστο κρέας βελτιώνει το δέρμα, μας κάνει πιο δυνατούς, βοηθάει στην ορμονική ισορροπία καθώς και πως παρουσιάζει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η Melissa Hening που αποτελεί ένα από τα εμπνευστικά μέλη της καινούργιας αυτής θεωρίας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αυτό που έχω παρατηρήσει από τότε που ξεκίνησα αυτού του είδους τη διατροφή είναι ότι νιώθω πιο δυνατή και ότι έχω περισσότερους μύες.”  H ίδια τρώει από ωμό κοτόπουλο μέχρι βοδινό κρέας απευθείας από τη συσκευασία του σούπερ μάρκετ.

Παρόλα αυτά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση και είναι βασισμένοι μόνο σε προσωπική εμπειρία. Φυσικά μια τέτοιου είδους διατροφή είναι άκρως επικίνδυνη. Το μαγείρεμα του κρέατος, απομακρύνει τις τοξίνες καθώς και διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και βακτήρια. Παρά τους ισχυρισμούς κάποιων επιστημόνων πως το ωμό κρέας είναι πιο εύκολο στην πέψη, αυτό είναι ένας μύθος. Ο άνθρωπος σε αντίθεση με τα ζώα που τρώνε ωμό κρέας και είναι σαρκοφάγα, είναι παμφάγο. Έτσι αυτή η θεωρία καταρρίπτεται.

Αυτό που εμείς ακολουθούμε πάντα είναι ότι προσέχουμε τις συμβουλές που ακούμε και ότι πάντα βάζουμε πρώτη την υγεία του οργανισμού μας. Μπορεί η paleo διατροφή να είναι μια καλή ευκαιρία για να χάσουμε βάρος αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσουμε όλα της τα παρακλάδια, χωρίς να είμαστε σίγουροι για ό,τι κάνουμε.

 

Πηγή: savoirville