Ηρωικές εικονογραφίες στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Μια σημαντική  έκθεση παρουσιάζει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Hρακλείου από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις  7  το απόγευμα, στο χώρο του επί της οδού Νυμφών 3.

Πρόκειται για τις “Ηρωικές εικονογραφίες” που φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος, ο οποίος δεν περιορίζεται στην αποτύπωση της μορφής του εθνικού ήρωα, αλλά εικονογραφεί και προβάλλει αντιπροσωπευτικά στοιχεία του βίου και της πολιτείας του.

Ο ίδιος ο Μαυρόπουλος αναφέρει:  “Αναζητώ τους ήρωες των μαθητικών μου χρόνων, τους ανασύρω από τη μνήμη μου και επιχειρώ να ξαναζωγραφίσω τη μορφή τους με το δικό μου τρόπο… και μη φαντάζεστε πως όλοι αυτοί ήταν άγιοι άνθρωποι. Άνθρωποι της τότε καθημερινότητας ήσαν. Άνθρωποι γεμάτοι όνειρα, επιθυμίες, ελαττώματα και πάθη. Και όμως ο τρόπος σκέψης και ζωής τους, οι αποφάσεις τους, ο σκοπός και εντέλει η θυσία τους τους χάρισε φήμη, τιμή, και δόξα”.

Από την πλευρά του το ΜΕΤΗ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτή και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη θεματολογία όχι μόνο συμβάλλει στην ολοκλήρωση των οφειλομένων εκθέσεων προς τον κόσμο που μας παρακολουθεί, αλλά και υπενθυμίζει, προβάλλει και αναδεικνύει υψηλότατα ιδεώδη που πάντοτε διέκριναν το έθνος μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως παρασκευή 6 με 8 το βράδυ. Τηλ. επικοινωνίας κατά τις ίδιες ώρες 2810 226683.