Remake ταινιών που ξεπέρασαν τις αρχικές

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η 2η ή 3η ή … νιοστή ταινία είναι καλύτερη απο την πρωτότυπη αυτή που έδωσε την ιδέα για περισσότερα sequels. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη από την πρωτότυπη. Δείτε την λίστα μας παρακάτω:

 

1. The Hangover Part 2 (2011)
H αγέλη των λύκων επιστρέφει και αυτή τη φορά οι περιπέτειες τους διαδραματίζονται στη Μπανγκόκ όπου είναι το ίδιο απολαυστικοί με την 1η ταινία με την διαφορά οτι ο Ken Jeong (Chow) έχει κυριολεκτικά ξεφύγει και φτάνει το sequel ένα επίπεδο παραπάνω.

2. Meet the Fockers (2004)
Η ταινία Meet the Parents ήταν απολαυτική και Ναι είναι δύσκολο όταν ο πεθερός σου είναι ο Robert De Niro, αλλά ακομα πιο δύσκολο όταν πρεπει να γνωρίσεις στο πεθερό σου τον hippie πατέρα σου Dustin Hoffman. Οι συμπέθεροι σε αυτή τη ταινία δώσανε ρέστα.

3. Terminator 2: Judgment Day (1991)
Η συνέχεια του κλασικού Terminator του 1984 περιελάμβανε οσκαρικά οπτικά εφε και μια τρομερή Sarah Connor (Linda Hamilton). Τα υπολοιπα τα γνωρίζετε, Hasta la vista baby.

4. Batman Returns (1992)
Μπορεί να προτιμάτε τον πρώτο «Μπάτμαν» του Michael Keaton-Tim Burton, αλλά είναι δύσκολο να αντισταθείς στην τριπλή απειλή τέτοιων απολαυστικών κακοποιών όπως η Catwoman (Michelle Pfeiffer), ο Max Shreck (Christopher Walken) και ο Penguin (Danny DeVito)!

5. The Bourne Ultimatum (2007)
Οι πρώτες τρεις ταινίες του Jason Bourne ήταν εξίσου καλές αλλά αυτό που δίνει στη τρίτη ένα πλεονέκτημα; Ο Jason (Matt Damon) συνεργάζεται με τις Nicky (Julia Stiles) και Pam Landy (Joan Allen) για να καταλάβουν όλη την διαφθορά – και τελικά παίρνει κάποιες σκληρές απαντήσεις.

6. The Empire Strikes Back (1980)
Θα αγαπάμε πάντα το 1ο «Star Wars», αλλά το «Empire strikes back» έθεσε τον πήχη τόσο ψηλά που είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσουν καλύτερη ταινία στο franchise. Μας έδωσαν φανταστικές σκηνές μάχης, επικό ρομαντισμό και – φυσικά – ένα από τα μεγαλύτερα ‘twists’ στην ιστορία του κινηματογράφου: «Luke, I am your father!»

7. The Godfather: Part II (1974)
Τι να πει κανείς για τα Godfather Part I και Part II (την 3η την πιέσαν πολύ); Απλά το Part II είχε ένα φοβερό Robert De Niro που μας πήγε πολλά χρονια πίσω για να μας δείξει την προέλευση του Don Corleone. Αριστούργημα!!!

8. The Dark Knight (2008)
H δεύτερη ταινία και καλύτερη κατά την αποψή μας, της τριλογία του Batman του Christopher Nolan, μας κέρδισε κυρίως λόγω της οσκαρικής ερμηνείας του Heath Ledger που υποδύεται τον Joker. Oι Christian Bale (Batman) και Aaron Eckhart (Harvey Dent) ήταν αρκετά καλοί αλλά ο Heath Ledger την εκτόξευσε.

 

Πηγή: tictactoe