Ο Καπετάν Μιχάλης και η Ομάδα βιβλίου "άγγιξαν" τις ψυχές των ηλικιωμένων

  • Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 09:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Mε μια ιδιαίτερη δράση ξεκίνησε και φέτος δυναμικά η ομάδα βιβλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" διαβάζοντας Καζαντζάκη στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στη μονάδα ηλικιωμένων του Αγίου Μηνά. Μια δράση σε κλίμα συγκίνησης με πολύ αγάπη και χαμόγελα αφού όπως σημειώνουν τα μέλη της ομάδας:

"Η Ομάδα Βιβλίου, με λόγο και νότες καιρών αλλοτινών, ζωντάνεψε τον "Καπετάν Μιχάλη " του αγαπημένου μας Ν.Καζαντζάκη που ετούτο το πρωί του Σαββάτου μίλησε στις καρδιές μας κι έκανε όλα τα αδύνατα δυνατά στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Αγίου Μηνά. Μας άγγιξαν τα χαμόγελα και οι φωνές τους. Μας άγγιξε η κυρία Δημοκρατία με το χορό στα 95 της. Η φωνή της κύριας Άννας. Το άγγιγμα στα χέρια τους.... Ένα είναι σίγουρο: Η καρδιά όσο χτυπά θα χορεύει στο ρυθμό της ψυχής μας…"

" ….Καλά πια καταλαβαίνεις πως αυτή ´ναι η αξία του ανθρώπου: να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο· και να ´ναι σίγουρος πως θα το φτάσει, γιατί ξέρει πως αν δε λιποψυχήσει, αν δεν ακούσει τι του κανοναρχάει η λογική, μα κρατάει με τα δόντια την ψυχή του κι εξακολουθεί με πίστη, με πείσμα να κυνηγάει το αδύνατο, τότε γίνεται το θάμα, που ποτέ ο αφτέρουγος κοινός νους δε μπορούσε να το μαντέψει: το αδύνατο γίνεται δυνατό»…..." «Καπετάν Μιχάλης-Νίκος Καζαντζάκης»