"Σε εξαπάτησε γιατί το επέτρεψες " - Ο π. Λίβυος Παπαδόπουλος γράφει για την αγάπη

  • Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Για αγάπες που "πνίγουν" και ψυχές που χάνονται στις ερημιές της ζωής γράφει ο ιερέας Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, σε χθεσινή του ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο. Πρόκειται για τον ιερέα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα όταν συνεχάρη το παιδί του μετά την αποτυχία του στις Πανελλαδικές.

Το ίδιο εύστοχη είναι και η τοποθέτηση του για τις αγάπες που κόβουν ... ανάσες ζωής. Γράφει λοιπόν: 

Με ρωτάς εάν σε αγαπάει. Το θέμα δεν είναι εάν σε αγαπάει αλλά εάν εσύ αντέχεις τον τρόπο που σε αγαπάει. Γιατί αυτός ή εκείνη μπορεί να λέει οτι σε αγαπάει και να σε πνίγει σαν τρεμάμενο χέρι γύρω από τον λαιμό της ελευθερίας σου, κόβοντας σου ολες τις ανάσες ζωής. Μπορεί να λεει οτι σε αγαπάει άλλα εσυ να χάνεσαι, να αλλοιώνεσαι, να καταστρέφεσαι και να παραμορφώνεσαι, άγνωστη και άγνωστος να καταντάς ακόμη και στο ίδιο σου τον εαυτό. Ξέρεις πόσες ψυχές χάθηκαν σε αγάπες φτηνές και τοξικές, σε αγάπες χειριστικές; Χιλιάδες στις ερημιές της ζωής. Κι ολο αυτό γι ένα βαθύ λόγο. Όταν δεν αγαπάς και εκτιμάς τον εαυτό σου. Οταν εχεις την χειρότερη εικόνα και άποψη γι αυτό που είσαι, κάνεις τα πάντα για να το επιβεβαιώσεις. Οπότε με ενα ασυνείδητο τρόπο, επιλέγεις πάντα τον φονιά και δήμιο της καρδιάς σου, ώστε να τρέξει το σενάριο οτι είσαι μια αποτυχημένη ή ενας άχρηστος της ζωής. 
Ο φαύλος κύκλος θα σπάσει και οι κατα εξακολούθηση ασελγοί θα φύγουν απο κοντά σου, όταν εσυ πάψεις να μισείς τον εαυτό σου. Γιατί δίχως να το ξέρεις, όλους αυτούς ή εκείνες που έπαιξαν μαζι σου εσύ τους προσκάλεσες και τους επέτρεψες ψυχικά να σε τεμαχίσουν. Και ενώ αυτοί φώναζαν "σ´ εξαπατώ" εσύ ήθελες να ακούς "σ αγαπώ", έτσι, για να θρηνείς κάθε φορά κι ένα κομμάτι απο έναν εαυτό που ποτέ δεν αποδέχθηκες....​

                                                                                                               Ο  π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος