Σπίτι μέσα στην πόλη του Ηρακλείου - Σε τρία επίπεδα, με πισίνα και δέντρα υψηλής βλάστησης (Φωτογραφίες)

  • Tuesday, 17 October 2017 08:45
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η κατοικία που παρουσιάζεται βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στη θέση Άγιος Ιωάννης , περιοχή πρόσφατα ενταγμένη στο σχέδιο πόλης. Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία με υπόγειο η όποια τοποθετείτε μέσα σε ένα γωνιαίο οικόπεδο 404,56 τ.μ.,  προσανατολισμένο από βορρά έως νότο στον κατά μήκος άξονα.

Η κατοικία μελετήθηκε με βάση τις αρχές του οικολογικού σχεδιασμού, για να καλύψει τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Η συνθετική διαδικασία είχε σαν δυο βασικούς στόχους την απόκρυψη της ιδιωτικής ζωής των ιδιοκτητών από το δρόμο και την ενοποίηση των χώρων διημέρευσης της κατοικίας με τον περιβάλλοντα χώρο. Το κτίριο τοποθετήθηκε στο βορειοδυτικό άκρο του οικόπεδου  τόσο κοντά στο δρόμο όσο επέτρεπε ο οικοδομικός κανονισμός , ούτως ώστε να παραμείνει  όσο το δυνατόν περισσότερος ελεύθερος χώρος νοτιοανατολικά  για την διαμόρφωση  του κήπου και την οριοθέτηση της πισίνας και της πέργκολας .

Στο πρώτο επίπεδο (ισόγειο ) αναπτύσσονται οι χώροι διημέρευσης καθιστικό σε δυο εκδοχές ,τραπεζαρία ,κουζίνα, αποθήκη τροφίμων , wc-βεστιάριο , αποθήκη ειδών καθαρισμού , χώρος εισόδου καθώς και χώρος γραφείου . Στο δεύτερο επίπεδο (όροφος) αναπτύσσονται οι χώροι ύπνου οι όποιοι αποτελούνται από ένα συζυγικό υπνοδωμάτιο με τους βοηθητικούς του χώρους ,βεστιάριο και λουτρό και από δυο παιδικά υπνοδωμάτια με κοινό λουτρό.Tα δυο από τα τρία υπνοδωμάτια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό και μέσω των εξωστών που εκτείνονται πάνω από τους χώρους διημέρευσης βλέπουν στον περιβάλλοντα χώρο. Στο τρίτο επίπεδο (υπόγειο) αναπτύσσονται οι βοηθητικοί χώροι αποθήκες, μηχανοστάσια, γκαράζ καθώς και ο χώρος του ξενώνα ο όποιος είναι φυσικά φωτιζόμενος μέσω μιας διαβάθμισης που υπάρχει σε εκείνο το σημείο στη διαμόρφωση του  περιβάλλοντος χώρου. Επιπρόσθετα και σε άμεση επικοινωνία με τον χώρο εισόδου  στη βόρεια πλευρά του κτιρίου αναπτύσσεται  το κλιμακοστάσιο και το ασανσέρ  που εξυπηρετούν την εσωτερική επικοινωνία των επίπεδων.

Η φύτευση του περιβάλλοντα χώρου αποτελείτε κυρίως από δέντρα υψηλής βλάστησης βοηθώντας έτσι τους ιδιοκτήτες να κρατήσουν ασφαλείς αποστάσεις διακριτικότητας από τις παρακείμενες κατοικίες.

Αρχιτεκτονική μελέτη :  Κωνσταντίνος Οικονομάκης Αρχιτέκτων Μηχανικός 

Στατική μελέτη: Αλέξανδρος Φασουλάκης Πολιτικός Μηχανικός 

Η/Μ μελέτη: Γιάννης  Κατσαράκης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 

Επίβλεψη: Κωνσταντίνος Οικονομάκης, Αλέξανδρος Φασουλάκης 

Συνεργάτες:  Ανδρέας Χιωτάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός 

Κατασκευή : HOMELLAS

Αφηστε καποιο σχολιο