Κορυφαία αθλήτρια Ευρώπης για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη - Η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει το βραβείο

  • Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 19:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017 και ομολόγησε ότι ήταν κάτι το οποίο δεν είχε φανταστεί. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε στο Βίλνιους μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ, για να ζήσει μια ακόμη μεγάλη εμπειρία.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο, χαμογελαστή και ευδιάθετη, ανέβηκε στη σκηνή και παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Σβέιν Άρνε Χάνσεν, ένα βραβείο που δικαίως έφτασε φέτος στα χέρια της.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, τα τελευταία χρόνια κάνει λαμπρή καριέρα, αφού έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και παράλληλα, μέσα από τη συνέπεια και τη σταθερότητα, έχει καταξιωθεί ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του στίβου παγκοσμίως.

«Μόνο η υποψηφιότητα και το γεγονός ότι έφτασα στο Τop 3 της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον προπονητή μου. Δείχνει τη σημασία της σταθερότητας που έχω δείξει τα τελευταία χρόνια και βέβαια επιβεβαιώνει ότι αυτή η σταθερότητα αναγνωρίζεται σε υψηλό επίπεδο», είπε αρχικά η Στεφανίδη.

Και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι παρά πολύ που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κερδίζει αυτό το βραβείο. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος σήμερα εκπροσωπήθηκε στο έπακρο σε αυτά τα βραβεία σε πολλές κατηγορίες. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά που με έχουν σαν πρότυπο να δουν ότι όταν θέλεις κάτι πολύ και κανείς σωστές επιλογές και σωστή δουλειά μπορείς να βρεθείς στην ελίτ του κλασικού αθλητισμού.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Για εμένα είναι ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση, καθώς παρακολουθώ τα συγκεκριμένα βραβεία πολλά χρόνια και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι θα είμαι καλεσμένη, ποσό μάλλον να βραβευτώ ως καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης».

Η 27χρονη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι την ψήφισαν. «Νομίζω είναι σημαντικό να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία και με στήριξαν, αλλά ακόμα και αυτούς που ψήφισαν κάποια άλλη αθλήτρια, καθώς ανεξάρτητα της νικήτριας νομίζω πως τέτοιου είδους βραβεία και ψηφοφορίες είναι πολύ σημαντικές καθώς φέρνουν τον στίβο στο προσκήνιο. Τέλος είναι μεγάλη τιμή για εμένα να κερδίσω αυτό το βραβείο έναντι τεράστιων αθλητριών όπως η Λασιτσκένε, η Τιαμ και η Βλόνταρτσικ», είπε.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφηστε καποιο σχολιο