Tέλος οι αληθινές γούνες για τον οίκο Gucci

Ό,τι προϊόντα έχει με αληθινή γούνα θα δοθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων

Ο κολοσσός της μόδας Gucci έχει δεσμευτεί να καταργήσει τη χρήση αληθινής γούνας από το επόμενο έτος, αρχής γενομένης από τη συλλογή της για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018.

Ο πρόεδρος της ιταλικής μάρκας πολυτελείας και διευθύνων σύμβουλος, Marco Bizzarri, ανακοίνωσε την κίνηση σε μια ομιλία στο London College of Fashion, την Τετάρτη.

Ο κ Bizzarri είπε: «Το να είσαι κοινωνικά υπεύθυνος είναι μία από τις βασικές αξίες του Gucci, και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για το περιβάλλον και τα ζώα.»

Ως εκ τούτου, το brand δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνες ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κογιότ, βιζόν, αλεπού, κουνέλι ή καρακούλ, η οποία είναι μια φυλή εγχώριων προβάτων.

Ο κ Bizzarri είπε ότι η αλλαγή γίνεται εν μέρει χάρη στο δημιουργικό διευθυντή του Gucci, Alessandro Michele, ο οποίος εντάχθηκε στο team της μάρκας το 2015.

Όπως αποκάλυψε ο Bizzarri, όταν βρισκόταν σε αναζήτηση για τον νέο creative director του brand, επιθυμούσε κάποιον με τον οποίο να μοιράζονται την πίστη στις ίδιες αξίες, κάτι που με τον Alessandro το αισθάνθηκε από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Σαν μέρος της διαδικασίας προκειμένου αυτή η απόφαση να γίνει και πράξη, ο οίκος Gucci πρόκειται να βγάλει τα εναπομείναντα κομμάτια από γούνα σε δημοπρασία, από την οποία τα έσοδα πρόκειται να πάνε σε οργανισμούς υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Η σχετική απόφαση θεωρείται πως πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο και πολύ σημαντικό βαθμό το παιχνίδι της μόδας παγκοσμίως και να θέσει εντελώς νέα standards.

news.gr