Τα 3 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σας

  • Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 19:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Όσο εμμονικός και να είναι κάποιος με την καθαριότητα, σίγουρα θα έχει συνειδητοποιήσει πως ο εχθρός, δεν είναι πάντα τόσο… προβλέψιμος.

Τι εννοούμε; Πως όσο και να καθαρίζει κανείς το σπίτι του και όσα λίτρα χλωρίνης και αντιβακτηριδιακών σαπουνιών και σπρέι να χρησιμοποιεί, ορισμένα μικρόβια παραμένουν σταθερά στη θέση τους και πολλαπλασιάζονται με μία μόνο δική μας κίνηση.

Τα σημεία που οι νοικοκυρές επιμένουν να απολυμαίνουν συνεχώς δεν είναι άλλα από τα είδη υγιεινής. Έλα όμως που υπάρχουν και πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν σε ποσότητα μικροβίων ακόμα και το καπάκι της τουαλέτας;

Ποια είναι αυτά;

 

Εχθρός Νο1: Τα πόμολα
Ω ναι. Αλήθεια, πόσο συχνά βλέπεις τις νοικοκυρές να ασχολούνται με τα πόμολα του σπιτιού τους όταν κάνουν γενική καθαριότητα; Η αλήθεια είναι πως το μυαλό ελάχιστων πάει στα πόμολα, παρά το γεγονός πως καθημερινά περνούν από εκεί τόσα χέρια. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σημεία αυτά είναι τόσο βρώμικα. Κυρίως το πόμολο της πόρτας του μπάνιου -όπου μπαίνουμε συνήθως για να πλύνουμε τα χέρια μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι- είναι η απόλυτη εστία μικροβίων.

Εχθρός Νο2: Το τηλεκοντρόλ
Πόσα χέρια αλλάζει καθημερινά ένα τηλεκοντρόλ στο σπίτι μιας οικογένειας; Μη μετρήσετε, απλώς αναλογιστείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που εσείς καθαρίσατε το δικό σας remote control. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αν τους ρωτήσετε, θα παραδεχτούν πως ουδέποτε έχουν καθαρίσει το τηλεκοντρόλ του σπιτιού τους, πολλοί εκ των οποίων θα υποστηρίξουν πως ''δεν κάνει να καθαρίζεις τις ηλεκτρικές συσκευές''. Ναι, ναι, υπάρχουν κι αυτοί.

Εχθρός Νο3: Οι χειμωνιάτικες –κυρίως- παντόφλες
Ειδικά εκείνες οι θυμίζουν λούτρινο και τις οποίες δεν αποχωρίζεστε κάθε χειμώνα. Ο λόγος που το αντικείμενο αυτό είναι τόσο βρώμικο, οφείλεται τόσο στο γεγονός πως καθαρίζεται μία φορά τη σεζόν (και πολύ σας λέμε), εξακολουθώντας να μεταφέρει και να διασπείρει τα μικρόβια του σπιτιού ακόμα και μετά το σφουγγάρισμα, όσο και το ότι είναι συνήθως γεμάτο… ακάρεα, στα οποία ουδέποτε θα πήγαινε το μυαλό μας. 

Μήπως να αρχίσετε το καθάρισμα;

 

Πηγή: ladylike