Πως να καθαρίσεις εύκολα τη σχάρα της ψησταριάς από τα καμμένα λίπη

  • Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τη σχάρα της ψησταριάς μπάρμπεκιου από τα καμμένα λίπη με την προϋπόθεση ότι έχετε φούρνο με πυρόλυση.

Καλοκαίρι είναι, το ψήσιμο πάει σύννεφο γιατί πως να το κάνουμε...Έλληνες είμαστε! Ποιος σκέφτεται όμως την ελληνίδα νοικοκυρά που έχει να καθαρίσει τη σχάρα από τα λίπη;

Σήμερα θα δούμε έναν εύκολο και ξεκούραστο τρόπο για να καθαρίσουμε τα καμμένα αυτά λίπη. Αρκεί όμως να έχουμε και τον ανάλογο φούρνο, ο οποίος θα μας βοηθήσει στο καθάρισμα. Μιλάμε για φούρνο που έχει τη δυνατότητα πυρόλυσης ή λειτουργία self cleaning (αυτο-καθάρισμα).

Η πυρόλυση γενικά αναπτύσει θερμοκρασία γύρω στους 500 βαθμούς κελσίου, η οποία καίει τα λίπη και κάνει το καθάρισμά τους στη συνέχεια παιχνιδάκι. 

Διαδικασία : 

1. Τοποθετούμε τη βρώμικη σχάρα της ψησταριάς πάνω στη σχάρα του φούρνου

2. Από κάτω τοποθετούμε ένα παλιό ταψί το οποίο θα μαζέψει τα λίπη που πιθανώς θα στάξουν κατά το καθάρισμα

3. Βάζουμε το φούρνο σε λειτουργία πυρόλυσης για περίπου μία ώρα, εκτός αν διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόλυσης, οπότε και κλείνει μόνο του όταν τελειώσει

4. Αφήνουμε το φούρνο να κρυώσει τελείως ώστε να είναι ασφαλές να αφαιρέσουμε τη σχάρα

5. Μεταφέρουμε τη σχάρα στο νεροχύτη και με ζεστό νερό και ένα συρματάκι αφαιρούμε τα καμμένα λίπη που πλέον έχουν τη μορφή στάχτης.

tospitakimou.gr