Ποιοι είναι οι εγκληματίες της διπλανής πόρτας, που μας κάνουν να πέφτουμε απ τα σύννεφα!

  • Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 00:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Είδαμε λοιπόν τις φάτσες εκείνων που κατηγορούνται για την απαγωγή Λεμπιδάκη. Άνθρωποι γνωστοί σε αρκετούς, που ζούσαν δίπλα τους, που τους έκαναν παρέα, που κάποιοι από αυτούς ήταν γνωστά μέλη της κοινωνίας και είχαν τιμηθεί από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Μα είναι αυτοί οι μεγάλου βεληνεκούς κακοποιοί που μπορούσαν  να κάνουν μια τέτοια απαγωγή; Αναρωτιούνται πολλοί. 

Με μια ψύχραιμη ματιά, τυπικά οι άνθρωποι είναι κατηγορούμενοι και έχουν δικαιώματα. Γνωρίζουμε για τις εγκληματικές πράξεις που κατηγορούνται  και δεν  θα  τους καταδικάσουμε πριν το πράξει η δικαιοσύνη.  Από την άλλη πλευρά όμως, δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή και να  αναζητούμε άλλους "εγκέφαλους", ή κορυφαίους εγκληματίες οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο έγκλημα της απαγωγής, θεωρώντας ότι αυτοί δεν ήταν ικανοί να το κάνουν. Σίγουρα διαφεύγουν κάποιοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι ποιοτικά διαφοροποιημένοι από τους μέχρι τλωρα συλληφθέντες ως προς το επίπεδο της εγκληματικής προσωπικότητας

Μην μπορώντας να αποδεχτούμε εύκολα τη λογική που λέει ότι κανένας εγκληματίας δεν έχει ταμπέλα στο κεφάλι του που να λέει ότι είναι εγκληματίας, λειτουργούμε με στερεότυπα, πιστεύοντας ότι οι εγκληματίες που μπορούν να διαπράξουν μια τέτοια απαγωγή είναι ιδιαίτερων ικανοτήτων  και αυτοί που πιάστηκαν, είναι τα λιμά...

Κι όμως, όλοι είμαστε καλοί άνθρωποι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Όταν υπάρχει κίνητρο, λείπουν οι αναστολές  και παρουσιαστεί η ευκαιρία, είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να εγκληματίσουν...συχνά έχουμε κάποιες ενδείξεις χαρακτήρα, αλλά δεν δίνουμε σημασία και απλά συνεχίζουμε τη ζωή μας μέχρι να...πέσουμε απ τα σύννεφα.

Ο εγκληματίας της διπλανής πόρτας, είναι συχνό φαινόμενο. Η ανθρώπινη ψυχή, οι διάφοροι χαρακτήρες μπορούν να μας εκπλήξουν δυσάρεστα σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως σε γενικές γραμμές εγκληματούν άνθρωποι όλων των κοινωνικοοιοκνομικών επιπέδων, όλων των επαγγελματικών τάξεων, όλων των ιδεολογιών.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με τη συνέχιση της έρευνας της Αστυνομίας, αν υπάρξουν νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, πάλι από τα σύννεφα θα πέσουμε!