Οι τρεις λέξεις που ΠΡΕΠΕΙ να βγάλεις από την ζωή σου! Της Ρούλας Παγιαλάκη

Το "πάντα" δεν υπάρχεi! Βγάλε πρώτη πρώτη, αυτή τη μικρή λέξη από το λεξιλόγιο σου. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Ούτε ένας μεγάλος έρωτας, ούτε μία αληθινή αγαπη, ούτε μία ανιδιοτελής φιλία. Σίγουρα δεν θα έχουμε την ίδια δουλειά για πάντα, ίσως δεν μεινουμε στο ίδιο σπίτι για όλη μας την ζωή ή ακόμα και να  χάσουμε εκείνο το αρκουδάκι που έχουμε κρατήσει από παιδιά, που πιστεύαμε  θα μας συντροφεύε για όλη μας την ζωή.

Δεν θα ειμαστε για πάντα αρκετά νέοι, ίσως και ωραίοι, οι δυνάμεις μας δεν θα είναι οι ίδιες, αλλά ούτε και τα πιστεύω μας. Όλα  γύρω μας αλλάζουν, όλα μεταβάλλονται και υπακούουν στους νομούς του σύμπαντος, που θέλει τα πράγματα να έχουν ροή. Και αν δεν είναι αυτό ευτυχία τότε τι είναι;  Δεν είναι η απόλυτη αίσθηση ευτυχίας και δύναμης να ξέρεις ότι μια κατάσταση ή μια συνθήκη μπορεί να μεταβληθεί αν εσύ το αποφασίσεις;
Δεν ειναι η απόλυτη δύναμη να γνωρίζεις ότι μπορείς να επηρρεασεις προς το καλύτερο κάτι που σήμερα δεν σε ικανοποιεί;  Και μην ξεχνάς το" Για Πάντα" χτίζεται από πολλά συνεχόμενα "Τώρα". Άρα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις δίπλα δίπλα πολλές όμορφες στιγμές, δημιουργωντας έτσι ένα "Για πάντα "όπως το έχεις εσύ στο μυαλό σου.


Το "ποτέ". Όσες φορές το έχουμε πει ή το έχουμε σκεφτεί βλέπουμε ότι η ίδια η ζωή θα μας διαψεύσει. Γιατί άλλωστε πρέπει να είμαστε απόλυτοι; Τιποτα δεν αποκλείεται, τίποτα δεν εξαιρείται και συμβόλαια με τις δυνάμεις εκεί πάνω δεν έχει υπογράψει κανείς .Αρα κατα πόσο είναι έξυπνο να πιστεύουμε ότι ενας άνθρωπος δεν θα φύγει ποτέ από δίπλα μας ότι και να γίνει ή ότι εμείς δεν θα γνωρίσουμε τον έρωτα  της ζωής μας ποτέ;  Ο πόνος ή η αρρώστια δεν θα κτυπησουν την δική μας πόρτα ή εκείνο το Τζόκερ που χρόνια προσπαθούμε δεν θα κληρώσει ποτέ για μας;  Το ποτέ  δεν υπάρχει, μιας και για όλα τα πραγματα στην ζωή υπάρχουν πάντα και οι αρνητικές πιθανότητες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμενοι για κάθε ενδεχόμενο και πιθανή εξέλιξη . Μόνο έτσι ίσως απομακρύνουμε από κοντά μας αυτά που απευχόμαστε να μας συμβουν, έχοντας την δύναμη να τα αντιμετώπισουμε

Το "Εννοείται"!  Τιποτα δεν εννοείται και αυτό μου πήρε και εμένα αρκετά χρόνια για να μπορέσω να το καταλάβω. Δεκτηκα πίεση (σχεδόν απειλή... ) για να το απομακρύνω, όσο μπορώ, από το λεξιλόγιο μου και τον τρόπο σκέψης μου. Ναι είναι  γεγονός τίποτα, μα τίποτα δεν εννοείται και τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Πρέπει καθημερινά να δηλώνουμε "παρών" στους ανθρώπους που αγαπάμε, να τους εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να διεκδικούμε την αγάπη τους. Ακόμα και στα παιδιά μας πρέπει να κάνουμε κατάθεση αγάπης καθημερινά.

Αυτό που βλέπουμε εμείς ως σωστό δεν εννοείται πως είναι και για τον άλλον που έχει τη δική του οπτική γωνία, τη δική του κρίση.  Σιγουρα υπάρχουν πράγματα που είναι αυτονόητα,  δεν  τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλά καλό είναι να επικοινωνούμε τα θελω  και τις απόψεις, τους προβληματισμούς μας. Εξάλλου ότι έχει ο καθένας μας στο κεφάλι του, διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι αυτό και παρατηρούμε για το ίδιο ακριβώς θέμα, να υπάρχουν και πολλαπλές εκδοχές.
Εξαφανίστε λοιπόν από το λεξιλόγιο σας αυτές τις τρεις λέξεις και σύντομα θα δείτε την ζωή σας να αλλάζει. Θα νιώσετε πιο ελεύθεροι, πιο αισιόδοξοι και σίγουρα θα δείτε και την επικοινωνία σας με τους ανθρώπους γύρω σας, να κάνει πολλές μοίρες στροφή προς το καλύτερο.
Αααα....και μην ξεχάσετε να πετάξετε άλλη μία λέξουλα. ...Το ΠΡΈΠΕΙ!!!


 

Αφηστε καποιο σχολιο