Πώς μπορείτε να ψηλώσετε σε μια εβδομάδα -11 τιπς

  • Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Μπορεί στην ενήλική ζωή μας όλοι να μας να γνωρίζουμε ότι... «πίνοντας γάλα» δεν πρόκειται να ψηλώσουμε, ωστόσο υπάρχουν κάποια πραγματάκια που όλοι μπορούμε να κάνουμε και να... ψηλώσουμε! Και μάλιστα σε μια εβδομάδα. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ασκήσεις και δημοφιλείς τεχνικές που ισιώνουν το κορμί και μπορούν, με συνοπτικές διαδικασίες να σας... δώσουν 1,5 εκ. ύψος χάρη στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης και στην αύξηση του ύψους του μεσοσπονδύλιου δίσκου κατά 1 με 2 χιλιοστά. Η σωστή στάση του σώματος θα προσθέσει και άλλο... μπόι. 

Οι τεχνικές είναι οι εξής: 

Υπνος 

Ακόμη και όταν κοιμάστε.... ψηλώνετε. 
 10 λεπτά ανάσκελα προσθέτουν 5 χιλιοστά ύψους. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η σπονδυλική στήλη συρρικνώνεται και επανέρχεται όταν ξαπλώνετε. 

Ποδήλατο 

Για να βοηθήσετε το σώμα σας να τεντώσει κάνοντας ποδήλατο τοποθετήστε τη σέλα σε τέτοια θέση έτσι ώστε να πρέπει να τεντώσετε πολύ τα πόδια σας για να φθάσετε στα πεντάλ. 

Κάντε μονόζυγο 

Και όταν λέμε κάντε μονόζυγο δεν εννοούμε ασκήσεις στο μονόζυγο. Απλά πιαστείτε με τα χέρια από το μονόζυγο και μείνετε εκεί για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε. Καλό είναι μέρα με τη μέρα να αυξάνετε το χρόνο παραμονής. 

Στηριχτείτε στους ώμους σας 

Στηριχτείτε στους ώμους σας, τεντώστε τα πόδια σας και μείνετε εκεί όσο περισσότερο μπορείτε. Είναι σημαντικό να διατηρείτε σωστή γωνία σώματος και να μην αφήνετε τα πόδια σας να πέφτουν απότομα γιατί μπορείτε να τραυματιστείτε. 

Κόμπρα 

Σταθείτε σε στάση της κόμπρας γιατί εκτός του ότι κάνει καλό στη σπονδυλική στήλη, τεντώνει και την πλάτη, τους κοιλιακούς, το πίσω μέρος των γοφών και των γλουτών σας. 

Κάντε διατάσεις 

Καθώς σκύβετε, προσπαθείστε να αγγίξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Ξεκίνηστε σιγά σιγά και προσπαθείστε να... προοδεύετε μέρα με την ημέρα. 

Κάντε... ελαφρά πηδηματάκια 

Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση από το κλασικό σχοινάκι. Μπορείτε ωστόσο να παίξετε και μπάσκετ, ή απλά να κάνετε πηδηματάκια επί τόπου. Η άσκηση αυτή βοηθά στην ενίσχυση των οστών. 

Κοιλιακοί με το βάρος στους... ώμους 

Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της πλάτης, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει και κοιλιακούς-γλουτούς. 

Κολύμπι 

Το κολύμπι είναι από τα αθλήματα που βοηθά στο ύψος. Στο νερό το φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και στα οστά είναι πολύ μικρότερο και η κίνηση στις αρθρώσεις ευκολότερη. 

Αλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος: 

Η διατροφή 
Ο ύπνος

Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη D και άλλα στοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. 

Ο ύπνος είναι καλύτερα να γίνεται σε σκληρή επιφάνεια. Διαλέξτε ένα κατάλληλο ορθοπεδικό στρώμα και ένα καλό μαξιλάρι.



Πηγή: iefimerida.gr